petak, 31. kolovoza 2018.

Eduardo Capetillo najavio svoj povratak na Televisu


Prema pisanju meksičkih medija, glumac i pjevač Eduardo Capetillo planira svoj povratak u Televisine telenovele.

Nakon što je 2011. godine prešao na konkurentsku TV Aztecu za koju je snimio telenovelu La otra cara del Alma i vodio TV show La academia, glumcu nije produžen ekskluzivni ugovor po isteku tri godine. Capetillo je navodno zainteresiran za novi projekt producenta Carlosa Morena.

Glumac je karijeru započeo još 1986. u Televisinoj telenoveli Martín Garatuza, no vrhunac slave doživio je prvo u tinejdžerskoj telenoveli Alcanzar una estrella, a potom i u klasičnoj Marimar u kojoj je tumačio glavnu ulogu uz Thaliju.

Godine 1998. zaigrao je uz sadašnju suprugu, glumicu Bibi Gaytan u telenoveli Camila. Uslijedile su uloge u dječjim telenovelama ¡Vivan los niños! i Amy, la niña de la mochila azul, a 2005. pristaje biti dijelom glumačke postave telenovele Salvadora Mejije La madrastra. Zbog dobrih kritika na rad na toj telenoveli ponuđena mu je glavna uloga u Televisinoj preradi kultne Kassandre; telenoveli Peregrina gdje je zaigrao uz Africu Zavala.

Uslijedile su gostujuće uloge u telenovelama Fuego en la sangre i En nombre del amor, a potom napušta Televisu i za Venevision Studios 2009. godine snima telenovelu Pecadora. Samo godinu dana poslije vraća se u sporednoj ulozi u telenoveli Nicandra Diaza Soy tu dueña.

četvrtak, 30. kolovoza 2018.

Televisa otkazala suradnju producentici MaPat


Nakon više od 20 godina suradnje, Televisa je odlučila zaključiti svoj ekskluzivni ugovor s producenticom Mapat L. de Zatarain, u telenovela krugovima poznatom kao MaPat.

Producentica je u studijima San Angel krenula s adaptacijama dječjih telenovela poput Luz Clarita, El niño que vino del mar i Maria Belen. Godine 2004. producirala je svoju najhvaljeniju telenovelu dosad, dramsku Piel de otoño s Laurom Flores u glavnoj ulozi. Nakon adaptacije komične telenovele Yo amo a Juan Querendon, uslijedile su nove dramske telenovele u kojima je uživala i hrvatska publika - Zauvijek zaljubljeni (Juro que te amo) i Nasljednica s Vendavala (La mujer del Vendaval).

Nakon kratke pauze vratila se na male ekrane s remakeom kultnog Izvora, telenovelom La sombra del pasado s Michelle Renaud i Pablom Lyleom u glavnim ulogama. Godine 2016. snima još jedan rimejk, telenovelu Corazón que miente.

Njena zasad posljednja telenovela za Televisu je komična telenovela Tenias que ser tú s Ariadne Diaz koja je nedavno završila na Televisinom kanalu Las estrellas.