subota, 30. svibnja 2020.

Lucero Suarez priprema 'Mi prima Ciela'


Nakon još jedne uspješnice, 'Te doy la vida' koja trenutno ima odličnu gledanost u Meksiku, producentica Lucero Suarez već je dobila zeleno svjetlo za novi projekt.

Suarez se navodno odlučila da će njena nova telenovela biti prerada popularne venezuelanske telenovele iz 2007. godine 'Mi prima Ciela' u kojoj su glavne uloge igrali pokojna Monica Spear i Manuel Sosa. Priča je to o tri rođaki nje koje su odgojene kao tri sestre, te svaka od njih upoznat će sudbonosne ljubavi. Njihovu sreću narušit će vijest kako jedna od njih boluje od smrtonosne bolesti.

Kao protagonistica telenovele spominje se Macarena Achaga, koja je prošle godine primila odlične kritike za svoju ulogu u Televisinoj telenoveli 'Amar a muerte'. Njenog partnera u telenoveli trebao bi odigrati José Ron, glumac na kojeg producentica Suarez (pre)često računa za svoje projekte.

petak, 29. svibnja 2020.

Michelle Renaud potvrđena kao protagonistica 'Sabine'


Ni Zuria Vega ni Maite Perroni. Izabrana je protagonistica nove telenovele 'Sabina' Ignacija Sade Madera.

Riječ je o meksičkoj glumici Michelle Renaud, koja će po treći put na jednoj telenoveli surađivati sa svojim životnim partnerom, glumcem Danilom Carrera.

Telenovela će ponovno vratiti u život termin od 16:30 h u kojem su se već emitirale i prošle Nachine uspješnice poput 'Un refugio para el amor', 'Simplemente Maria' i 'Sin tu mirada'. Trenutno u tom terminu Televisa emitira duple epizode reprizne 'Destilando amor'.

Snimanja telenovele kreću u 8. mjesecu, a plan je da se telenovela snima devet mjeseci, što znači da će imati više od 100 epizoda.

četvrtak, 28. svibnja 2020.

'Imperio de mentiras' kreće sa snimanjima idući tjedan


Nakon dva mjeseca pauze, Televisa nastavlja sa snimanjima svojih novih produkcija. Prošlog ponedjeljka započela su snimanja posljednjih 10 nastavaka telenovele 'Te doy la vida', a od 1. lipnja sa snimanjima nastavlja i ekipa nadolazeće telenovele 'Imperio de mentiras'.

Riječ je o telenoveli s Angelique Boyer i Andresom Palaciosom u glavnim ulogama, a koja je remake turske dramske serije 'Kara para ask' koju su i hrvatski gledatelji imali prilike pratiti na programu Nove TV.

Točan datum premijere predviđen je za kraj srpnja ove godine.

Brazilske telenovele započinju sa snimanjima


Nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila snimanja svih produkcija diljem svijeta sredinom ožujka, malo pomalo, nakon skoro tri mjeseca, vrijeme je za povratak u televizijske studije.

Brazilska mreža Globo potvrdila je kako će se vratiti snimanjima svojih telenovela 3. kolovoza. Prva koja se nastavlja snimati je dramska telenovela 'Amor de mãe'. Tjedan dana nakon snimanjima se vraća i ekipa komične telenovele 'Salve-se quem puder'. Zasad još nisu definirani datumi početka snimanja telenovela 'Nos tempos do imperador', te 'Amorine' zamjene 'Um lugar ao sol'. Nova sezona tinejdžerske telenovele 'Malhação: Transforma' pomještena je za siječanj 2021., te će tako njena snimanja krenuti tek u 11. mjesecu.

Dok nove epizode ne budu spremne, Globo će i dalje u terminima gorespomenutih telenovela reprizirati telenovele 'Novo mundo', 'Totalmente demais' i 'Fina estampa'.

srijeda, 27. svibnja 2020.

'Te acuerdas de mi' nova telenovela Carmen Armendáriz


Nakon što je prošle godine dobila pohvale za mini telenovelu 'La usurpadora', producentica Carmen Armendáriz vraća se ove godine s novim projektom.

Iako se nagađalo kako će raditi na telenoveli 'Juego de traiciones', preradi turske dramske serije 'Kuzey Güney', izgleda da je ta ideja zasad stopirana. Prema nekim izvorima, Carmenina nova telenovela je zasad poznata pod radnim nazivom 'Te acuerdas de mi'. Navodno je riječ o mješavini turskih dramskih serija 'Kraljica noći' (Gecenin Kraliçesi) i 'Kuzey Güney'.

Za jednog od protagonista izabran je glumac Gabriel Soto koji je donedavno snimao komičnu telenovelu 'Soltero con hijas'. Uz njega u telenoveli će nastupiti i Ana Layevska, Juan Carlos Barreto, Ana Bertha Espin i Guillermo García Cantú.

Snimanja telenovele započet će u 8. mjesecu.

utorak, 26. svibnja 2020.

Započela snimanja posljednjih epizoda 'Te doy la vida'


Jučer su u Televisinim studijima započela snimanja posljednjih epizoda telenovele Lucero Suarez 'Te doy la vida' koja obara sve rekorde gledanosti u Meksiku.

Kao što vidimo i po fotki, Erika Buenfil i Cesar Evora pojavili su se na prvi dan snimanja nakon dvomjesečne pauze s maskama kako bi ispoštovali pravila u okolnostima u kojima trenutno živimo.

Cynthia Klitbo više nije Televisina ekskluzivka


Nakon 35 godina rada na meksičkoj Televisi, Cynthia Klitbo će se krajem ovog mjeseca oprostiti od kuće za koju je radila čitavu svoju karijeru.

Krajem mjeseca Klitbo završava s ekskluzivnim ugovorom. Od 1. lipnja za njih će odsad biti plaćena samo kada bude radila na nekom projektu. Razlog tomu je, prema riječima same Klitbo, što je Televisa u velikim novčanim problemima i više ne može isplaćivati svoje ekskluzivce.

Glumica je odsutna od malih ekrana od gostovanja u liječničkoj telenoveli 'Médicos' ove godine. Hrvatska publika imala ju je prilike gledati u telenovelama 'Moja sudbina si ti', 'Teresa' i 'Znaj da te volim'.

nedjelja, 24. svibnja 2020.

Popularne scenaristice vraćaju se s novom telenovelom


Martha Carrillo i Cristina García pripremaju novu originalnu telenovelu za Televisu.

Popularne scenaristice rade na telenoveli zasad poznatoj pod naslovom 'Fuego ardiente' koju će producirati Carlos Moreno.

Scenaristički par sudjeluje na istim telenovelama još od 1999. godine kada su zajedno radile na telenoveli 'Tres mujeres'. Suradnja se nastavila kroz godine u telenovelama 'Moja sudbina si ti', 'Bajo la misma piel', 'Prkosna ljubav', 'Kad zavolim, vrijeme stane', 'Quiero amarte' i 'Voli me zauvijek'. 

Prije dvije godine su zadnji put surađivale na telenoveli 'Y mañana será otro día' u kojoj je glavnu ulogu odigrala Angelica Vale.

'Fuego ardiente' zasad još uvijek nema datum početka snimanja, kao ni emitiranja.

petak, 22. svibnja 2020.

Irina Baeva izgledna protagonistica nove telenovele Juana Osorija


Iako datum početka snimanja još uvijek nije poznat, polako se formira glumačka postava nove telenovele Juana Osorija 'Qué pasa con mi familia?'.

Irina Baeva izgledna je protagonistica njegovog novog projekta. Glumica i producent sudjelovali su na njegovom prethodnom projektu, komičnoj telenoveli 'Soltero con hijas'. Uz nju, Osorio na Televisu planira vratiti i svoju bivšu suprugu, glumicu i pjevačicu Niurku Marcos. Snimanja telenovele zakazana su za listopad.

Telenovela bi se trebala emitirati u terminu komičnih telenovela, u 20:30 h na Las estrellas.

četvrtak, 21. svibnja 2020.

'La mexicana y el güero' od kolovoza na Las estrellas


Nova telenovela Nicandra Diaza 'La mexicana y el güero' stiže na meksičke male ekrane tek za dva i pol mjeseca.

U termin komične telenovele 'Como tú no hay dos' koja s emitiranjem završava 15. lipnja dolaze nove epizode dramske serije 'La rosa de Guadalupe' koja bi se u tom terminu trebala zadržati sve do 3. kolovoza.

Tada na scenu stupa Nicandrova nova telenovela s Itati Cantoral i Juanom Solerom u glavnim ulogama.

Dvije nove kandidatkinje za glavnu ulogu u novoj telenoveli Nacha Sade


Iako je prije par dana izašla vijest kako će protagonisti nadolazeće telenovele Ignacija Sade Madera biti Danilo Carrera i Sara Corrales, izgleda da je došlo i do nekih malih promjena.

Danilo ostaje na mjestu protagonista, dok bi Corrales trebala ipak utjeloviti glavnu antagonisticu. Za glavnu ulogu u telenoveli zasad poznatoj pod radnim nazivom 'Sabina' bore se Maite Perroni, te Zuria Vega. Prema nekim izvorima, gotovo je sigurno da ulogu ipak odnosi Vega.

'Sabina' će biti remake popularne peruanske telenovele iz 2000-ih 'Pobre diabla' u kojoj su glavne uloge tumačili Angie Cepeda i Salvador del Solar.

Azteca napokon emitira 'La bandida'


Gotovo dvije godine od završetka snimanja i godine dana od premijere na streaming servisu Amazon, TV Azteca napokon će emitirati na svom programu povijesnu telenovelu 'La bandida'.

Telenovela u kojoj glavne uloge igraju Julieta Grajales i Sandra Echeverría dolazi na meksičke male ekrane 1. lipnja. Serija od 62 nastavka emitirat će se od ponedjeljka do petka na Azteca 7.

Podsjećamo, 'La bandida' nije jedina telenovela koju Azteca drži u bunkeru. Akcijska 'Desaparecida', snimljena 2017. godine, je zasad svjetsku premijeru imala jedino u Rusiji.

'Imperio de mentiras' od srpnja na Las Estrellas


Kao i diljem svijeta, pandemija koronavirusa zaustavila je snimanja i Televisinih telenovela. No za razliku od američkih produkcija koje još uvijek ne znaju kad će započeti s radom, meksičke se pripremaju za povratak u studio.

Kroz nekoliko tjedana Televisa se vraća snimanju telenovele 'Imperio de mentiras' s Anqelique BoyerAndrésom Palaciosom u glavnim ulogama. Podsjećamo, riječ je o remakeu turske dramske serije 'Kara para ask'.

Premijera telenovele je zasad zakazana za 20. srpnja u 21:30 h na Las Estrellas.

ponedjeljak, 18. svibnja 2020.

Catherine Siachoque prva potvrđena za 'Buscando a Frida'


Osim što Telemundo planira ponoviti projekt kojeg su radili prije 10 godina, izgleda da to nije jedina stvar koju planiraju reprizirati.

Catherine Siachoque prva je potvrđena glumica za nadolazeću telenovelu 'Buscando a Frida', rimejk čileanske telenovele '¿Dónde está Elisa?' koju je Telemundo već adaptirao 2010. godine. Da stvar bude bolja, Catherine je i sama sudjelovala u prethodno spomenutom projektu u ulozi Cecilije Altamira. No izgleda da će ovaj put imati "više sreće" s obzirom da bi trebala zaigrati majku protagonistice, koja je ujedno i jedna od glavnih uloga.

Siachoque je od 2016. godine glumila u svim sezonama akcijske narko-telenovele 'Sin senos sí hay paraíso'.

Telemundo ponavlja par Soto-Colunga u novoj telenoveli


Već i vrapci na grani znaju da je Fernando Colunga prešao na Telemundo za kojeg snima povijesnu telenovelu 'Malverde'.

Danas smo saznali još jedan zanimljivi detalj vezan uz produkciju serije. Redatelji planiraju ponoviti uspješan par iz Televisine komične telenovele 'Porque el amor manda', te će tako glumica Blanca Soto zaigrati glavnu žensku ulogu u nadolazećoj Telemundovoj telenoveli.

Soto i nije toliko strano ime za Telemundo s obzirom da je do prije nekoliko godina uspješno igrala glavnu ulogu u narko-telenoveli 'Señora Acero', a lani je za njih snimila i akcijsku dramsku seriju 'No te puedo esconder'.

subota, 16. svibnja 2020.

Mauricio Destri potvrđen za 'Além da ilusão'


Odsutan od malih ekrana još od završetka povijesne telenovele 'Orgulho e paixão' u kojoj će uskoro uživati srpsko gledateljstvo, glumac Mauricio Destri ima novu ulogu.

Glumac kojeg je hrvatska publika upoznala kroz telenovelu 'Spone ljubavi' (A lei do amor) zaigrat će jednu od glavnih uloga u nadolazećoj Globovoj povijesnoj telenoveli 'Além da ilusão'.

Destri će zaigrati Joaquima, jednog od partnera glavne junakinje koju će igrati Larissa Manoela. Osim njih u telenoveli će nastupiti i Rafael Vitti.

Prije pandemije koronavirusa, telenovela je kao datum premijere imala rujan ove godine, no kako stvari zasad stoje vrlo je izgledno da će se ista početi emitirati tek u prvoj polovici iduće godine.

Canal 13 ukinuo 'Separadas'


Pala je i prva televizijska žrtva pandemije koronavirusa.

Nakon obustave snimanja u ožujku, argentinska mreža Canal 13 maknula je s rasporeda svoju romantičnu komičnu telenovelu 'Separadas' s rasporeda nakon 36 emitiranih epizoda. Iako se nagađalo kako će se snimanja serije nastaviti kad se stvore uvjeti za to, mreža je ipak odlučila u potpunosti završiti sa serijom, te se snimanja neće nastaviti zbog financijskih razloga.

U telenoveli koja je pratila grupu šestero razvedenih prijateljica glavne uloge tumačili su Celeste Cid, Marcela Kloosterboer, Monica Antonopulos, Julieta Zylberberg, Gimena Accardi, Julieta Nair Ccalvo, Agustina Cherri, Mariano Martinez, Maxi Iglesias i Sebastián Estevanez.

Preminula glumica Pilar Pellicer


U Meksiko Cityju danas je u 82. godini preminula meksička filmska, televizijska i kazališna glumačka veteranka Pilar Pellicer.

Svoju karijeru Pilar je započela u posljednjoj etapi meksičkog zlatnog filmskog doba krajem 50-ih godina prošlog stoljeća. Na malom ekranu prvi se put pojavila 1959. godine u ulozi glavne negativke u telenoveli 'Honrarás a los tuyos'. Uslijedile su uloge u telenovelama 'La tormenta', 'El carruaje', 'Lo imperdonable', 'El camino secreto', 'Muchachitas' i 'Huracán'.

Hrvatska ju publika pamti po ulogama Dolores iz 'Ljubavi bez grijeha' (Sin pecado concebido), Sonije iz 'Maćehe' (La madrastra), Eve iz 'Pobjede ljubavi' (Triunfo del amor), te Rite iz 'Divlje mačke' (La gata) u kojoj je ostvarila svoju posljednju veliku glumačku rolu.

Nakon toga uslijedile su kratke, gostujuće uloge u telenovelama 'Despertar contigo', te 'Un camino hacia el destino' 2016. godine.

Počivala u miru.

četvrtak, 14. svibnja 2020.

Juan Osorio priprema novi remake korejske serije


Nakon 'Mi marido tiene familia' i 'Soltero con hijas', producent Juan Osorio nastavlja u ritmu komičnih obiteljskih telenovela.

Njegov novi projekt bit će remake koreanske dramedije 'What Happens to My Family?' iz 2014. godine. Okosnica radnje '¿Qué pasa con mi familia?' se vrti oko udovca koji ima troje odrasle djece, te ih voli usprkos njihovim sebičnim karakterima. No kad otkrije da boluje od neizlječivog raka, odluči iskoristiti vrijeme koje mu je preostalo kako bi osigurao budućnost svoje djece.

Zasad jedina potvrđena glumačka imena za telenovelu su Diana Bracho i Osorijev sin Emilio koji su su s njim radili na projektu 'Mi marido tiene familia'.

Umro je glumac i pjevač Yoshio


Od komplikacija koronavirusa, jučer je u Meksiko Cityju preminuo glumac i pjevač Yoshio.

Pravog imena Gustavo Nakatani Ávila, Yoshio je svoju karijeru započeo u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Osim pjevanjem, bavio se i glumom. Prvu telenovelu, 'El pecado de Oyuki', snimio je 1988. godine. Godinu kasnije nastupio je i u 'El cristal empañado', a Carla Estrada ga je pozvala da gostuje i 2007. godine u njezinoj povijesnoj telenoveli 'Pasión'.

Počivao u miru.

Rocío Banquells potvrđena za 'La mexicana y el güero'


Nakon četiri godine odsustva iz svijeta telenovela, glumica i pjevačica Rocio Banquells vraća se na male ekrane.

Glumicu ćemo ove godine gledati u novoj telenoveli Nicandra Diaza 'La mexicana y el güero'. Detalji u vezi Rocijinog lika zasad nisu poznati. Banquells se tako priključila uhodanoj glumačkoj postavi telenovele u kojoj su glavne zvijezde Itati Cantoral, Juan SolerLuis Roberto Guzmán.

Podsjećamo, Rocio je uzela pauzu od snimanja telenovela po završetku snimanja Televisine telenovele 'Un camino hacia el destino' 2016. godine. Hrvatski je gledatelji pamte i po ulogama u telenovelama 'I bogati plaču', 'Strast', 'Oprezno s anđelom', 'Kad zavolim, vrijeme stane, te 'Divlja u srcu'.

Početak snimanja finalnih epizoda 'Te doy la vida'


Iako je pandemija koronavirusa i dalje u punom jeku, izgleda da se meksičko televizijsko tržište ponovno pokreće.

Gostujući u emisiji 'Hoy', glumac Omar Fierro, koji u telenoveli 'Te doy la vida' igra jednu od glavnih uloga, potvrdio je kako snimanja posljednjih epizoda telenovele kreću 25. svibnja.

Podsjećamo, prije obustavljanja snimanja svih serija i programa u Meksiku zbog karantene, Televisina uspješnica u kojoj glavne uloge igraju José Ron, Eva CedeñoJorge Salinas, je imala svega dva do tri tjedna do završetka snimanja kompletne telenovele.

Kreće druga sezona 'Enemigo íntimo'


Još nešto više od mjesec dana i Telemundo će privesti kraju sažetak svoje narko-telenovele 'La reina del Sur' koja je prije nekoliko tjedana zamijenila 1. sezonu akcijske telenovele 'Operación pacífico'.

I dok ćemo na preostale epizode 'Pacifica' još morati pričekati, sretne vijesti dolaze za obožavatelje akcijske telenovele 'Enemigo íntimo'. Fernanda Castillo i Raúl Méndez vraćaju se u novim epizodama druge sezone od 22. lipnja. Matías Novoa koji je bio dio glavnog trojca u novoj će se sezoni pojaviti tek u gostujućoj ulozi.

Uz poneko staro lice iz prve sezone u novoj ćemo gledati i Elyfer Torres, Irán Castillo, Manuela Ojedu, Luisa Albertija, Germána Bracca, Yuvannu Montalvo, Tiaga Correu, Ruyja Senderosa, Ericka Chapu, Héctora Kotsifakisa, Julija Casada, Amarantu Ruiz, Jorgea Gallegosa, Aitora Lunu, Claudette Maillé, Artura Garcíju Tenorija, Luisa Zaheru i Tonyja Planu.


srijeda, 13. svibnja 2020.

Carmen Villalobos ipak nije protagonistica 'Café, con aroma de mujer'


Iako je uz Williama Levyja bila jedina najavljena glumica za novu adaptaciju 'Café, con aroma de mujer', Carmen Villalobos neće zaigrati protagonisticu.

Villalobos i dalje ostaje u telenoveli, no umjesto glavne uloge zaigrat će glavnu negativku. Na mjesto protagonistice dolazi kolumbijska glumica Laura Londoño, poznata po ulogama u telenovelama 'Victoria', 'Sin senos no hay paraíso' i 'La ley del corazón'.

utorak, 12. svibnja 2020.

[FOTKE] Prva fotka Fernanda Colunge kao 'Malverde'


To da je Fernando Colunga prešao s Televise na Telemundo smo već pisali u siječnju. Danas smo dobili i prvu promo fotografiju njegove nove serije 'Malverde, el santo patrón'.
Fernando Colunga stars in Malverde, El Santo Patron, a drama based on the life of Mexican bandit Jesus Malverde. It tells the story of a boy, born in Sinaloa, Mexico in 1870, who will ultimately become a legendary figure, almost a religious icon, protector of the people, the innocent as well as the poor and dispossessed, and even narcos and criminals. It is produced by Telemundo Global Studios.
Datum početka emitiranja serije zasad još nije poznat.

Telemundo priprema novu verziju '¿Dónde está Elisa?'


Nakon niza manje uspješnih narko-akcijskih telenovela, izgleda da se Telemundo odlučio vratiti svojim korijenima.

Uz naručen remake 'Café, con aroma de mujer', u pripremi je još jedna telenovela koju smo već gledali prije 10 godina. Riječ je o preradi čileanske telenovele ¿Dónde está Elisa? čiji smo Telemundov remake iz 2010. godine već gledali na programu RTL Televizije pod nazivom 'Nestala'. Glavne uloge u toj verziji igrali su Sonya Smith, Gabriel Porras i Vanessa Pose.

Nova adaptacija zasad je poznata pod imenom 'Buscando a Frida', a serija prati život obitelji Pons koji se mijenja iz temelja nakon nestanka njihove šesnaestogodišnje kćeri Fride. Njen nestanak otkrit će brojne tajne naizgled savršene obitelji.

Datum početka snimanja kao niti tko se nalazi u glumačkoj postavi zasad nisu poznati.

William Levy vraća se telenovelama u remakeu 'Café, con aroma de mujer'


Gotovo punih sedam godina od završetka snimanja Televisinog potopa 'Oluja u srcu' (La tempestad), latino zavodnik koji je zaludio Hrvatice u telenovelama 'Oprezno s anđelom' i 'Magična privlačnost', vraća se žanru koji ga je proslavio.

Kubanski glumac s američkom adresom William Levy bit će protagonist nadolazeće Telemundove telenovele 'Café, con aroma de mujer'. Ukoliko vam naslov zvuči poznato, riječ je o novoj preradi popularne kolumbijske telenovele iz devedesetih u kojoj su glavne uloge tumačili Margarita Rosa de Francisco i Guy Ecker. Hrvati su gledali dva meksička remakea telenovele, Aztecinu 'Kad budeš moja' (Cuando seas mia) i Televisinu 'Opijeni ljubavlju' (Destilando amor).

Levyjevu partnericu u telenoveli zaigrat će kolumbijska glumica Carmen Villalobos koju smo imali prilike gledati u telenoveli 'La tormenta', a donedavno je igrala u Telemundovoj narko-akcijskoj telenoveli 'Sin senos sí hay paraíso'.


Točan datum početka snimanja telenovele zasad nije poznat, kao ni datum ni termin emitiranja.