nedjelja, 20. siječnja 2019.

Sylvia Pasquel vraća se na Televisu


Dobra kćer vraća se kući. Nakon kratkog izleta na konkurentsku TV Aztecu za koju je zaigrala u komičnoj telenoveli ‘Tres familias‘, glumica Sylvia Pasquel vraća se na Televisu.

Glumica će imati specijalno gostovanje u novoj komičnoj telenoveli Eduarda Meze ‘Doña Flor y sus dos maridos‘. Pasquel će zaigrati nebesku članicu vijeća koja će protagonista vratiti na Zemlju nakon njegove tragične smrti.

Do kratkog prelaska na Aztecu 2017. godine, Sylvia je provela na Televisi cijelu svoju glumačku karijeru. Od poznatijih telenovela gledali smo je u telenovelama ‘Moja sudbina si ti‘ i ‘Izvor‘, a nastupala je i u ‘Amarte es mi pecado‘, ‘Yo amo a Juan Querendón‘, ‘Qué pobres tan ricos‘ i ‘Antes muerta que Lichita‘.

Marlene Favela kao nova ‘Colorina’?

U sklopu projekta ‘Fabrica de sueños‘, Televisa za ovu godinu priprema kratke adaptacije svojih najpoznatijih telenovela poput ‘Rubi‘, ‘La usurpadora‘, ‘Cuna de lobos‘, ‘El maleficio‘ i druge.

Jedna od njih je i telenovela ‘Colorina‘ koja je 2001. godine imala svoju adaptaciju pod imenom ‘Salomé’. Priču o kabaretskoj pjevačici koja uđe u život bogate obitelji ovog će puta adaptirati producent Roberto Gómez Fernández (‘La jefa del campeón‘). Kao najizglednija kandidatkinja za ulogu je glumica Marlene Favela, odsutna od malih ekrana još od 2016. kad je završila sa snimanjima Televisine telenovele ‘Pasión y poder‘. Njezino sudjelovanje u telenoveli zasad još nije potvrđeno, no po pisanju meksičkih medija najizglednije je.

Hrvatska je publika imala prilike gledati Marlene u telenovelama ‘Između ljubavi i mržnje‘, ‘Uljez‘, ‘Protiv vjetra i oluje‘, ‘Rubi‘ i ‘Nasljednici‘.

Preminula glumačka veteranka Maty Huitrón

U Meksiko Cityju je 14. siječnja u 82. godini preminula glumačka veteranka i majka producentice Carle Estrada, Maty Huitrón.

Maty je već nekoliko godina bolovala od kronične opstrukcijske bolesti pluća, zbog čega se i povukla s malih ekrana po završetku snimanja povijesne telenovele ‘Pasión‘ u kojoj je igrala jednu od glavnih negativka, perfidnu i ciničnu tetu Franciscu Salamanca.

Glumačku karijeru započela je još sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća i bila dijelom glumica i glumaca u tzv. “zlatnom dobu meksičkog filma”.

U svijet telenovela ušla je sredinom sedamdesetih u telenoveli ‘Muñeca‘, no tek početkom devedesetih krenula je nizati uloge u Televisinim ‘Dias sin luna‘, ‘Madres egoistas‘, ‘Clarisa‘ i ‘María José‘. Uz ulogu u ‘Strasti‘, hrvatska je publika pamti i po ulozi u Televisinom klasiku ‘Ljubavne veze‘ (Lazos de amor) u kojoj je odigrala lik Ane Salas, siromašne žene koja pronađe protagonisticu Mariju Guadalupe (Lucero) na izvoru rijeke i odgoji je kao vlastitu kćer.

Uslijedile su uloge u telenovelama ‘Bendita mentira‘, ‘Desencuentro‘, ‘Vivo por Elena‘, ‘El privilegio de amar‘ (gdje je ponovno radila sa svojom kćerkom), ‘La otra‘ i ‘Istinska ljubav‘ (Amor real) gdje je odigrala epizodnu ulogu.

Počivala u miru.

Ferdinando Valencia postaje tata!

Meksički glumac Ferdinando Valencia postaje tata! Valencia, kojeg pamtimo po ulogama negativaca iz raznih Televisinih telenovela poput “Camaleones“, “La fuerza del destino” i “Cuando me enamoro“, potvrdio je tu vijest za meksičke medije ovog tjedna.

Njegova zaručnica Brenda Kellerman nosi blizance. To će za Brendu biti prva djeca, dok Fernando već ima kćer tinejdžericu Sofiju koju je do 2017. godine držao van medija.

O novim projektima zasad nije želio pričati, već se planira neko vrijeme više posvetiti obitelj. Podsjećamo, zasad posljednju ulogu odigrao je 2017. godine u biografskoj seriji ‘Hoy voy a cambiar‘.

Gabriela Spanic najavila svoj povratak telenovelama


Venezuelanska glumica hrvatskih korijena Gabriela Spanic uskoro se vraća na male ekrane i to u novoj verziji telenovele koja ju je proslavila – “La usurpadora” tj. “Otimačica“.

Televisa ove godine priprema mini adaptacije svojih popularnih telenovela, te je i “Otimačica” našla svoje mjesto na listi. Novu verziju od svega 20-ak epizoda priprema producentica Carmen Armendariz, a Spanic će u seriji imati specijalno gostovanje, koje će se provući na par epizoda.

Podsjećamo, Spanic je posljednju ulogu u telenovelama odigrala 2014. godine kad je gostovala u Aztecinoj “Siempre tuya…Acapulco“.

Ingrid Martz je trudna!


Meksička glumica Ingrid Martz, koju pamtimo po ulogama u telenovelama ‘Istinska ljubav‘ i ‘Slomljeno srce‘, potvrdila je preko svog Instagram profila kako je u drugom stanju.

Martz, koja je u braku s Rodrigom Luqueom, podijelila je tako sliku s ultrazvuka svim svojim obožavateljima s napomenom kako su i ona i suprug presretni zbog dolaska svog prvog djeteta.

Ingrid je odsutna od malih ekrana od početka prošle godine kad je završila sa snimanjima Aztecine komične telenovele ‘Tres familias‘ u kojoj je igrala glavnu ulogu.