nedjelja, 20. siječnja 2019.

Preminula glumačka veteranka Maty Huitrón

U Meksiko Cityju je 14. siječnja u 82. godini preminula glumačka veteranka i majka producentice Carle Estrada, Maty Huitrón.

Maty je već nekoliko godina bolovala od kronične opstrukcijske bolesti pluća, zbog čega se i povukla s malih ekrana po završetku snimanja povijesne telenovele ‘Pasión‘ u kojoj je igrala jednu od glavnih negativka, perfidnu i ciničnu tetu Franciscu Salamanca.

Glumačku karijeru započela je još sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća i bila dijelom glumica i glumaca u tzv. “zlatnom dobu meksičkog filma”.

U svijet telenovela ušla je sredinom sedamdesetih u telenoveli ‘Muñeca‘, no tek početkom devedesetih krenula je nizati uloge u Televisinim ‘Dias sin luna‘, ‘Madres egoistas‘, ‘Clarisa‘ i ‘María José‘. Uz ulogu u ‘Strasti‘, hrvatska je publika pamti i po ulozi u Televisinom klasiku ‘Ljubavne veze‘ (Lazos de amor) u kojoj je odigrala lik Ane Salas, siromašne žene koja pronađe protagonisticu Mariju Guadalupe (Lucero) na izvoru rijeke i odgoji je kao vlastitu kćer.

Uslijedile su uloge u telenovelama ‘Bendita mentira‘, ‘Desencuentro‘, ‘Vivo por Elena‘, ‘El privilegio de amar‘ (gdje je ponovno radila sa svojom kćerkom), ‘La otra‘ i ‘Istinska ljubav‘ (Amor real) gdje je odigrala epizodnu ulogu.

Počivala u miru.

Nema komentara:

Objavi komentar