srijeda, 22. siječnja 2020.

Fernando Colunga prešao na Telemundo


Nakon gotovo trideset godina provedenih na meksičkoj Televisi, glumac Fernando Colunga odsad stanuje na novoj adresi.

Glumac, koji je odsutan od malih ekrana još od 2016. godine kada je snimio Televisinu telenovelu 'Pasión y poder', vraća se iduće godine s novim projektom. Glumac je potpisao ekskluzivni ugovor za američki Telemundo za kojeg će snimiti biografsku telenovelu 'Malverde, el santo patrón'. Riječ je o polemičnoj figuri Jesúsa Malverdea koji je živio krajem 19. stoljeća u Meksiku kojeg trgovci drogom i delinkventi i dandanas drže kao sveca.

Tko je tko u novoj "Rubí"?

Američka kabelska mreža Univision večeras ima premijeru nove 'Rubí', mini telenovele od 25 epizoda nastale pod sada već završenim projektom 'Fábrica de sueños'. Prije gledanja prve epizode, usporedimo glumce i likove iz nove verzije s onima iz prethodne iz 2004. godine koja se emitirala i na Novoj TV.

Barbara Mori kao Rubí (2004) / Camila Sodi kao Rubí (2020)

Eduardo Santamarina kao Alejandro (2004) / José Ron kao Alejandro (2020)

Jacqueline Bracamontes kao Maribel (2004) / Kimberly Dos Ramos kao Maribel (2020)

Sebastián Rulli kao Héctor (2004) / Rodrigo Guirao kao Héctor (2020)

Ana Martin kao Refugio (2004) / Mayrin Villanueva kao Refugio (2020)

Paty Diaz kao Cristina (2004) / Tania Lizardo kao Cristina (2020)

Miguel Pizzaro kao Loreto (2004) / Alfredo Gatica kao Loreto (2020)

[FOTKE] 'Te doy la vida'







subota, 18. siječnja 2020.

[PROMO] 'Salve-se quem puder'


'Salve-se quem puder' (Spasi se tko može) nova je Globova komična telenovela koja kreće s emitiranjem 27. siječnja kao zamjena za trenutnu uspješnicu 'Bom sucesso'. Glavne uloge u telenoveli povjerene su Deborah Secco ('Celebridade'), Vitoriji Stradi ('Espelho da vida') i Juliani Paivi ('O tempo não para').

Serija prati tri djevojke koje u Cancunu za vrijeme uragana svjedoče ubojstvu važnog brazilskog sudca. Kako bi ih zaštitili od smrti, brazilske vlasti ih stave u program zaštite svjedoka i s novim identitetima Kyra, Alexia i  Luna odlaze živjeti na malu farmu.

U ostalim ulogama nastupaju Rafael Cardoso, João Baldasserini, José Condessa, Murilo Rosa, Flavia Alessandra, Bruno Ferrari, Guilhermina Guinle, Sabrina Petraglia, Marcos Pitombo i mnogi drugi.






Nacho Sada vraća se s 'La calumnia'


Nakon dvije godine pauze, producent Ignacio 'Nacho' Sada vraća se na Televisu s novim projektom. Producent hitova poput 'Un refugio para el amor' i 'Sin tu mirada' oživjeti će termin od 16:30 h u kojem je Televisa puštala svoje klasične 'telenovela rosa'.

Sadin novi projekt bit će telenovela 'La calumnia' koja je već kompletno napisana u 160 epizoda. Riječ je o predlošku Delije Fiallo 'Tu mundo y el mío' koja je već imala sedam različitih verzija od kojih je zadnja bila peruanska telenovela iz 1999. godine 'Maria Emilia, querida' s Coraimom Torres i Juanom Solerom.

Serija prati Emiliju, mladu ženu koja je gotovo čitav svoj život provela u luksuzu sve do smrti svog oca koji je njoj, bratu i sestri ostavio samo dugove. Koristeći se svojim znanjem engleskog jezika, uspijeva prehraniti sebe i svoju obitelj radeći kao prevoditeljica. Sreća joj se preokrene kad joj u život uđe bogataš Alejandro koji je ponovno može vratiti u svijet bogatstva.

Audicije za novu telenovelu uskoro kreću. Koga biste vi voljeli vidjeti u glavnoj ulozi?

Mateus Solano je protagonist 'A morte pode esperar'


Izabran je protagonist nadolazeće Globove komične telenovele 'A morte pode esperar' (Smrt može pričekati).

Riječ je brazilskom glumcu Mateusu Solanu koji od svijeta telenovela odmara od 2018. godine kada je završio sa snimanjima komične telenovele 'Pega pega'. Solano će se ovaj put vratiti s ulogom kardiokirurga, jednog od četiri protagonista telenovele, koji pogine u avionskoj nesreći. Kada on i preostalih troje dođu na nebo, Bog ih vrati ponovno na Zemlju uz napomenu da će za šest mjeseci jedan od njih umrijeti zapravo.

Premijera telenovele zakazana je za srpanj kao zamjena za nadolazeću telenovelu 'Salve-se quem puder' koja starta na Globu 27. siječnja.

David Zepeda vraća se na Televisu


Iako je druga sezona Telemundove telenovele 'La doña' tek krenula s emitiranjem, meksički glumac David Zepeda, koji u njoj igra glavnog negativca, već je potvrdio svoj povratak na Televisu.

Zepeda će zaigrati jednu od glavnih uloga u novoj telenoveli producentice Rosy Ocampo. Ocampo i glumac već su surađivali zajedno na telenovelama 'La fuerza del destino' iz 2011. godine, te 'La doble vida de Estela Carrillo' iz 2017.

Više detalja o samom projektu zasad nije poznato, no nagađa se kako će se producentica na male ekrane vratiti s remakeom argentinske telenovele.

Poginula dva glumca na snimanju 'Sin miedo a la verdad'


U noći 16. siječnja u glavnom gradu Meksika poginula su dva glumca na snimanju treće sezone dramsko-akcijske serije 'Sin miedo a la verdad'. Tragična nesreća dogodila se za vrijeme snimanja kada su, pod zasad nerazijašnjenim okolnostima, oba glumca pala s mosta dok su uvježbavali svoje scene.

Poginuli su glumci Jorge Navarro Sánchez od 46 godina, te Luis Gerardo Rivera od 30 godina. Dok je potonjem to bila jedna od prvih glumačkih uloga, Jorge je u seriji glumio lik Sota od 2018. godine. U svojoj karijeri, koja je započela 2003. godine, glumio je u telenovelama 'Corazón que miente', te 'La candidata', kao i u dramskim serijama 'Monarca', 'El equipo', 'La rosa de Guadalupe' i 'Como dice el dicho'.

Počivali u miru.

Snimaju se prvi promosi za 'Te doy la vida'


Televisa se polako počinje vraćati na noge nakon par godina nestabilnosti u svom rasporedu. Jednu od prvih premijera u 2020. godini imat će i klasična telenovela 'Te doy la vida', remake istoimene čileanske telenovele iz 2016. godine. Za meksičku verziju zadužena je producentica Lucero Suárez koja je zeleno svjetlo za novu telenovelu dobila ekspresno po završetku prethodnice 'Ringo'.

Glavnu mušku ulogu Lucero je ponovno povjerila Joséu Ronu koji je zaigrao i u njenim prethodnim telenovelama 'Enamorándome de Ramón' i 'Ringo'. Protagonisticu će pak odigrati glumica Eva Cedeño ('A que no me dejas') kojoj će to biti i prva glavna uloga u telenovelama. S ulogom glavnog negativca na Televisu se vraća i Jorge Salinas koji je prošle godine zamijenio Televisu s konkurentskim Imagenom za koji je snimio komičnu telenovelu 'Un poquito tuyo'.

Ostatak glumačke ekipe čine i Erika Buenfil, Omar Fierro, Gloria Sierra, Danny Perea, José Manuel Lechuga, Ara Saldívar, Luis Antonio Aguilar, Óscar Bonfiglio, Ricardo Margaleff, Dayren Chávez, Camila Selser, Mauricio Abularach, Octavio Ocaña, Leonardo Herrera, Luz Elena González, Sofía Vanni, Lourdes Cobo i drugi.

Premijera serije zakazana je za ožujak ove godine.

[PROMO] 'Rubí'

Najnovija adaptacija meksičke telenovele 'Rubí' starta s emitiranjem na američkoj kabelskoj mreži Univision 21. siječnja. U glavnim ulogama gledat ćemo Camilu Sodi ('Inocente de ti'), Joséa Rona ('Enamorándome de Ramón') i Rodriga Guiraoa Díaza ('Campanas en la noche'). Riječ je o mini telenoveli nastaloj pod, sada već ukinutom franšizom, 'Fábrica de sueños'. Datum premijere u Meksiku još uvijek nije definiran.