utorak, 23. lipnja 2020.

Traži se protagonistica 'Te acuerdas de mi'


S obzirom da su snimanja nove telenovele Carmen Armendariz 'Te acuerdas de mi' potvrđena za 8. mjesec, krenule su audicije za glumicu koja će utjeloviti glavnu ulogu.

Na audiciji za partnericu Gabriela Sota u telenoveli prisustvovale su Marlene Favela, Iliana Fox, Ariadne  Diaz, Paulina Davila, Marisol del Olmo, Barbara Islas, Irene Azuela, te Eva Cedeño.

Koju od ponuđenih biste voljeli vidjeti u telenoveli?

'El dragón' umjesto 'Rubi' na Televisi?


Izgleda da bi premijera telenovele s Angelique Boyer 'Imperio de mentiras' mogla biti pomjerena za par mjeseci. Sve je izglednije kako će 'Rubi' na Las estrellas u srpnju zamijeniti akcijska telenovela 'El dragón' sa Sebastianom Rullijem u glavnoj ulozi.

'El dragón' se već lani emitirala na Univisionu, te je iste godine izašla i na streaming servisu Netflix, podijeljena u 'dvije sezone'. 'Imperio de mentiras' bi tako trebala startati tek u listopadu ili studenom. Kako god, čeka se potvrda s Televise.

Lucero Suarez opovrgnula glasine za navodni projekt


Meksička producentica Lucero Suarez opovrgnula je glasine kako radi na preradi venezuelanske telenovele 'Mi prima Ciela'.

Glasina je zadnjih tjedana dosta kolala web portalima, te je Lucero morala istu opovrgnuti preko svojih društvenih mreža. Suarez, čija aktualna telenovela 'Te doy la vida' trenutno obara rekorde gledanosti u Meksiku, je potvrdila kako se još uvijek nije odlučila koji će biti njen sljedeći projekt, no kako ih već par ima planu.

ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

Brandon Peniche postaje tata po drugi put


Lijepe vijesti iz doma meksičkog glumca Brandona Penichea

Glumac i njegova supruga Kristal Cid čekaju prinovu. To će biti drugo dijete za ovaj par koji je u braku od 2016. godine. Par je prošle godine dobio kćer Alessiju.

Peniche je odsutan od malih ekrana od gostujuće uloge u Televisinoj telenoveli 'La reina soy yo' prošle godine. Hrvatska ga publika pamti po ulogama u telenovelama 'Divlja u srcu' i 'Voli me zauvijek'.

utorak, 16. lipnja 2020.

Televisa priprema remake 'Victorije'


Nakon dosta godina nagađanja i jednog otkazivanja, čini se da će Televisa u 2021. godinu ipak ući s novom verzijom nezaboravnog klasika.

Producent Carlos Bardasano i scenarist Leonardo Padrón, zaduženi za hit telenovele 'Amar a muerte', 'Rubi' i 'Como tu no hay 2', za iduću godinu pripremaju telenovelu radnog naziva 'Si nos dejan'. Riječ je o preradi kolumbijske telenovele 'Señora Isabel' iz 1993. godine, po kojoj su TV Azteca i kasnije Telemundo, napravili adaptacije 'Mirada de mujer' i 'Victoria'.

U fokusu nove verzije je Alicia, žena srednjih godina koja nakon 25 godina braka otkriva kako joj je muž nevjeran. Ostavlja ga i odluči okrenuti novu stranicu u životu. Na putu novog života naiđe na naočitog muškarca, 25 godina mlađeg od nje.

Kao protagonistica telenovele spominje se Erika Buenfil, dok ostatak glumačke postave zasad nije definiran.

Daniel Elbittar izgledan protagonist 'Mi prima Ciela'


Izgleda da glavna uloga u novom projektu Lucero Suarez nije zagarantirana njenom ljubimcu, glumcu Joseu Ronu.

Puno veće šanse za glavnu mušku ulogu ima venezuelanski glumac Daniel Elbittar, koji je karijeru većinom gradio u Telemundovim, te RCTV-ovim telenovelama. Lani je za Televisu snimio i gostujuću rolu u akcijskoj telenoveli 'El dragón'.

Kao moguće protagonistice spominju se Renata Notni, Ela Velden i Ara Saldivar. 'Mi prima Ciela' s emitiranjem bi trebala krenuti u prvoj polovici 2021. godine.

Angelli Nesma vraća se s preradom telenovele iz devedesetih


Tri godine nakon završetka snimanja telenovele 'Me declaro culpable', producentica Angelli Nesma Medina vraća se na Televisu s novim projektom.

Iduće godine trebala bi krenuti snimanja njene nove telenovele koja bi trebala biti prerada popularne telenovele iz devedesetih 'Angela'. Glavne uloge u originalu igrali su Angelica Rivera, te Juan Soler. Serija prati mladu učiteljicu Angelu koja se umirućoj majci zaklinje kako će se osvetiti ženi koja je udaljila njenog supruga, Angelinog oca od obitelji. Odlazi u Meksiko i pronalazi ženu koja je oduvijek bila kamen spoticanja u odnosu s njenim ocem, te se zapošljava u njenoj tvrtki. Planove joj pomrsi ljubav kad upozna naočitog rudara koji ubrzo shvati koje su njene namjere.

Datum početka snimanja i emitiranja zasad nije poznat, kao ni glumačka postava.

Nathalia Dill je trudna!


Brazilska glumica Nathalia Dill jučer je na svom Instagram profilu potvrdila sretne vijesti kako je u drugom stanju.

To će biti prvo dijete za nju i njenog partnera Pedra Curvellu. Nathalia je hrvatskoj publici najpoznatija po svojim ulogama u brazilskim telenovelama 'Vrata raja', 'Avenida Brasil', te 'Dragocjeni biser'. Od malih ekrana u Brazilu odsutna je od prošle godine kada je završila sa snimanjima telenovele 'A dona do pedaço'.

Čestitke!

petak, 12. lipnja 2020.

José Condessa izlazi iz 'Salve-se quem puder'


Portugalski glumac José Condessa koji je igrao jednu od glavnih uloga u Globovoj komičnoj telenoveli 'Salve-se quem puder' neće se vratiti snimanjima telenovele kad ona ponovno startaju u 8. mjesecu.

Glumac je prihvatio glavnu ulogu u jednoj od nadolazećih telenovela u Portugalu, te je tako prekinuo svoj ugovor s Globom, što svakako nije najbolje sjelo scenaristima i producentima serije koji će zbog njegove odluke morati prepraviti više od 40 napisanih epizoda.


No njegova zamjena kao jednog od potencijalnih partnera protagonistice Lune (Juliana Paiva) je već izabrana. Novi lik ući će u priču i igrati će ga brazilski glumac Rodrigo Simas, čiji i brat nastupa u samoj seriji.

Potvrđen novi naziv za telenovelu Nacha Sade



Novi projekt Nacha Sade o kojem smo već pisali ovdje ima novi i službeni naziv. Projekt poznat pod radnim nazivom 'Sabina' odsad će se zvati 'Quererlo todo'.

Riječ je o preradi argentinske telenovele 'Pobre diabla' iz sedamdesetih godina, a glavne uloge u seriji tumačit će Michelle Renaud i Danilo Carrera. U ostalim ulogama nastupaju Victor Gonzalez, Sara Corrales, Scarlet Gruber, Olivia Bucio, Eugenia Cauduro, Manuel Ojeda, Alexis Ayala, Roberto Blandon, Mimi Morales, Ignacio Guadalupe, Luz Maria Jerez, Alejandro Tommasi, Gina Pedret, Juan Angel Esparza, Claudia Troyo i Lalo Palacios.

'Quererlo todo' s emitiranjem kreće u prvoj polovici rujna na Televisinom Las estrellas.

Petar Ćiritović dobio ulogu u srpskoj telenoveli


Odsutan od malih ekrana od završetka RTL-ovog sitcoma 'Dragi susjedi', glumac Petar Ćiritović uskoro se vraća telenovelama.

Glumac je dobio jednu od glavnih uloga u nadolazećoj Pinkovoj telenoveli 'Jugoslovenka', nastavku srpske telenovele 'Crni mesec' koja se počela emitirati prošle godine pod palicom Romana Majetića.

Prema pisanju Indexa, serija će se dobrim dijelom u početku snimati na Hvaru, a Ćiritović će zaigrati francuskog markiza D'Avarija. Osim njega, u seriji glavne uloge tumače još dvoje poznatih glumaca hrvatskom gledateljstvu, Jana Milić ('Larin izbor'), te Zoran Pajić ('Ruža vjetrova').

četvrtak, 11. lipnja 2020.

Cynthia Klitbo s dvije nove ponude



Nakon što je tridesetak godina provela na Televisi, Cynthia Klitbo početkom ovog mjeseca našla se pred novim izazovima nakon što joj Televisa nije obnovila ekskluzivni ugovor.

No ova glumačka veteranka neće dugo ostati van malih ekrana jer poslovne ponude pljušte na sve strane. Klitbo je otkrila kako je u pregovorima s dvije televizijske mreže koje su zainteresirane da za njih snima nove dramske proizvode. Riječ je o američkom Telemundu, te argentinskom Telefeu.

U kojoj produkciji biste je vi radije gledali?

'La mexicana y el guero' od 17. kolovoza na Las estrellas



Nova telenovela Nicandra Diaza 'La mexicana y el guero' ovih je dana nastavila sa snimanjima koja su prekinuta sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Sada znamo i datum emitiranja prve epizode. Remake čileanske telenovele 'Complices' meksička će publika početi upoznavati od 17. kolovoza na Televisinom kanalu Las estrellas.

U glavnim ulogama nastupaju Itati Cantoral, Juan Soler i Luis Roberto Guzman.

Dulce Maria je trudna!


Meksička glumica i pjevačica Dulce Maria, koju trenutno gledamo kao glavnu negativku Renatu u telenoveli 'Lažljivo srce' na HRT-u, podijelila je s obožavateljima sretnu vijest.

Glumica očekuje prvo dijete sa suprugom, meksičkim producentom Pacom Álvarezom. Par se vjenčao prošlog studenog na maloj ceremoniji u meksičkom Jojultlu.

Dulce Maria hrvatskoj je publici najpoznatija po ulozi buntovnice Roberte iz tinejdžerske telenovele 'Rebelde', a ove godine vraća se na male ekrane u drugoj sezoni Telemundove akcijske telenovele 'Falsa identidad'.

ponedjeljak, 8. lipnja 2020.

'Totalmente demais' stiže na HRT 1


Po isteku aktualne meksičke telenovele 'Corazón que miente', HRT 1 vraća se proizvodima brazilskog Globa.

Od 22. lipnja u 12:20 h s emitiranjem kreće brazilska komična telenovela 'Totalmente demais'. Hrvatski prijevod naslova zasad još uvijek nije poznat.

Nakon što je pobjegla od pijanog očuha, Eliza bježi od kuće uz pomoć svoje majke Gilde, kako bi iskušala sreću u velikom gradu. Njezin krajnji san je osigurati bolji život majci i sestri.

Kad je prvog dana opljačkana, Eliza završava živjeti na ulicama. Tamo upoznaje Jonatasa, karizmatičnog momka koji brine o parkirališnim mjestima i prodaje slatkiše na semaforima. Eliza počinje prodavati cvijeće kako bi zarađivala za život uz njegovu pomoć i oboje razvijaju istinsko prijateljstvo suđeno da postane najljepša ljubavna priča.

Međutim, nije predvidjela da će je sudbina ponovno suočiti s Arthurom. Vlasnik modne agencije Excalibur, Arthur održava aferu s ambicioznom Carolinom, glavnom urednicom poznatog modnog časopisa Totalmente demais. Carolina prkosi Arthuru koji želi pretvoriti Elizu u model koji može pobijediti na natjecanju ljepote.

Dok Eliza prolazi kroz veliku promjenu, Arthur se zaljubljuje u nju. S druge strane, Eliza se osjeća rastavljena između Jonatasove ljubavi i Arthurove čarolije. Vođena svojom zavisti, Carolina će pokušati sve kako bi upropastila stvari za novu djevojku.

U glavnim ulogama nastupaju Marina Ruy Barbosa ('Imperij'), Felipe Simas, Juliana Paes i Fábio Assunção.




nedjelja, 7. lipnja 2020.

Aztecina 'Desaparecida' napokon dostupna


Tri godine nakon što je snimljena, Aztecina telenovela 'Desaparecida' napokon je ugledala svjetlo dana. Nažalost, zasad samo za korisnike streaming servisa Amazon Prime.

Na dan vjenčanja, kad su se obitelj i prijatelji okupili na slavlju, Olivia Zamora nestaje pod misterioznim okolnostima. Ono što na prvi pogled djeluje kao nesreća na moru, daljnjom istragom počinje poprimati tragove nasilne smrti.

Glumačku postavu telenovele čine Andrea Noli, Mauricio Islas i Diego Soldano. 'Desaparecida' broji 79 nastavaka.

José Alberto Castro vraća se s 'El maleficio'


Meksički producent José Alberto Castro ima u pripremi novi projekt. Riječ je o kraćoj telenoveli 'El maleficio', preradi istoimenog klasika iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Telenovela s horor elementima jedan je od najvećih uspjeha tog desetljeća, a nova verzija bi trebala biti od 30-60 epizoda.

No izgleda da to nije jedini projekt na kojem radi. U intervjuu za Produ.com otkrio je kako u planu ima još jednu telenovelu koju radi sa scenaristicom Ximenom Suarez, s kojom je surađivao i na projektima 'Rubi', 'Teresa' i 'La que no podia amar'.

Također je potvrdio kako iduće godine planira i 2. sezonu liječničke telenovele 'Médicos'.

Nova imena za 'Te acuerdas de mi'


Nakon što je prije par dana izašla vijest kako Carmen Armendariz priprema novu telenovelu radnog naziva 'Te acuerdas de mi' stigle su odmah i vijesti vezane uz glumačku postavu.

I dok će Gabriel Soto odigrati glavnog protagonista Pedra u ovom meksičkom remakeu turske dramske serije 'Kraljica noći', njegova partnerica zasad još uvijek nije potvrđena. Neki su nagađali kako će glavnu ulogu odigrati Ana Layevska, koja iako jest u glumačkoj postavi, ipak će biti joj povjerena sporedna uloga.

Ostatak glumačke postave zasad čine i Alejandro de la Madrid koji se nakon četiri godine na Telemundu ponovno vraća pod Televisino okrilje, kao i Juan Carlos Barreto, Ana Bertha Espin i Guillermo Garcia Cantu.

Telenovela sa snimanjima kreće u prvom tjednu 8. mjeseca.

četvrtak, 4. lipnja 2020.

Preminuo glumac Héctor Ortega


Samo dan nakon smrti glumačkog veterana Héctora Suareza, meksička glumačka scena ostala je bez još jednog veterana.
Jučer je u svom domu u 81. godini preminuo meksički glumac Héctor Ortega. Ortega, koji je glumačku karijeru započeo još sredinom šezdesetih godina, isprofilirao se kao jedan od najboljih filmskih i kazališnih glumaca Meksika. No s televizijom je ipak pričekao do 1980. godine kada je prihvatio ulogu u svojoj prvoj telenoveli 'Colorina'.

Kroz godine uslijedile su brojne druge uloge u telenovelama 'Cicatrices del alma', 'Cenizas y diamantes', 'La sombra del otro', 'No tengo madre', 'El privilegio de amar' i 'Amigos x siempre!'. Hrvatska publika najbolje ga je upamtila po ulogama u telenovelama 'Moja sudbina si ti', 'Skrivena istina', 'Anin dvostruki život', te 'Draga neprijateljica'.

Posljednju ulogu odigrao je prije dvije godine, i to onu svećenika Camila u Televisinoj komičnoj telenoveli 'Hijas de la luna'.

Počivao u miru.

Tri glumice potvrđene za 'Sabinu'


Nakon što je prije par dana potvrđen glumac Víctor González za ulogu glavnog negativca u novoj telenoveli 'Sabina', dobili smo potvrdu koja će glumica pomoći u pravljenju spački glavnom paru u seriji.

Riječ je o mladoj Venezuelanki Scarlet Gruber koja je već sa producentom serije surađivala i na njegovom prošlom projektu, romantičnoj telenoveli 'Sin tu mirada'.

Osim nje, uloge u telenoveli dobile su i veteranke Olivia Bucio, koja je odsutna od malih ekrana od završetka komične telenovele 'Mi marido tiene familia', te Eugenia Cauduro, odsutna od završetka emitiranja liječničke drame 'Médicos'.

utorak, 2. lipnja 2020.

Novi glumac potvrđen za Televisinu 'Sabina'


Počinju pripreme za novu Televisinu telenovelu 'Sabina' koja kreće sa snimanjima za dva mjeseca. Nakon što je prije par dana potvrđeno da će protagoniste telenovele odigrati Danilo Carrera i Michelle Renaud, telenovela je dobila još jedno glumačko pojačanje.

Glumačkoj postavi tako će se pridružiti glumac Víctor González. Glumac će zaigrati muškarca koji čuva veliku tajnu.

Hrvatskoj publici glumac je poznat po ulogama u telenovelama 'Sumnja', 'Neiskrena ljubav' i 'Ljubav nema cijenu'. Nakon nekoliko godina na TV Azteci Victor se vratio na Televisu glavnom ulogom u telenoveli 'La candidata' 2016. godine. Za njih je otad snimio i dramsku seriju 'Juntos el corazón nunca se equivoca', te komičnu telenovelu 'Soltero con hijas' ove godine.

Preminuo glumac Héctor Suárez


Danas je u svom domu u 81. godini preminuo meksički glumac Héctor Suárez. Tužnu vijest za medije je potvrdio njegov sin, također glumac Héctor Suárez Gomis.

Iako je glumac najpoznatiji širokoj publici po ulogama negativaca iz raznih telenovela, karijeru je počeo 1959. na velikom platnu. S ulogama u TV serijama i telenovelama započeo je tek par godina kasnije. Jedne od njegovih najpamtljivijih uloga iz tog perioda su one u telenovelama 'El carruaje', te prvoj verziji 'El derecho de nacer' iz 1981. godine. Uslijedile su uloge u dječjoj telenoveli 'Gotita de amor', te 'Velo de novia' iz 2003. godine.

Hrvatska publika imala ga je prilike gledati u dvije telenovele. U 'Zemlji strasti' glumio je glavnog negativca Chemu San Romána, Valerijinog (Gabriela Spanic) oca, te u 'Slatkoj tajni' gdje je zaigrao Juana Amada.

U posljednjim godinama gostovao je u dramskim serijama 'El recluso', te 'Run Coyote, Run', te filmu 'Mentada de padre'.

Počivao u miru.