nedjelja, 30. rujna 2018.

[FOTKE] 'Puro Flow'





U pripremi je 'Puro Flow'


Nakon završetka telenovele 'La jefa del campeon', producent Roberto Gomez Fernandez krenuo je s pripremama za svoj novi projekt.

Riječ je o telenoveli radnog naziva 'Puro Flow' koja je ujedno remake kolumbijske telenovele 'La reina del flow' iz ove godine. Kao protagonisti izabrani su Michelle Renaud, Lambda Garcia i Polo Morín, dok će glavnog negativca utjeloviti Mane de la Parra.

Ostatak glumačke ekipe činit će i glumac Brandon Peniche, te glumice Gloria Stalina i Arleth Teran.

Točan datum premijere kao ni termin prikazivanja zasad nije poznat.

Pablo Lyle potpisao za Netflix


Meksički glumac Pablo Lyle zamijenio je Televisu s Netflixom.

Glumac je dobio glavnu ulogu u novoj dramskoj seriji 'Yankee' koju Netflix priprema u suradnji s meksičkom producentskom kućom Argos.

Lylea će zaigrati lik mladog muškarca koji s obitelji pređe granicu iz Meksika prema SAD-u i uplete se u svijet trgovine narkoticima. Uz Lylea, ulogu u seriji je dobio i dječji glumac Diego Escalona kojeg trenutno gledamo u posljednjim epizodama druge sezone akcijske telenovele 'La piloto'.

Preminuo glumac Leonardo Machado


U gradu Porto Alegre, u 42.-oj godini života u petak 28. rujna preminuo je brazilski televizijski, kazališni i filmski glumac Leonardo Machado.

Glumac je bolovao od raka jetre koji mu je dijagnosticiran prije godinu dana. Glumačku karijeru Leonardo je započeo još 1998. godine u kratkometražnim filmovima. Televizijska publika upoznala ga je tek 2002. godine u Globovoj telenoveli 'O clone' gdje je igrao Guilhermea. Uslijedile su uloge u telenovelama 'Senhora do destino', 'Viver a vida', te 'Salve Jorge'. Igrao je i u tinejdžerskoj telenoveli 'Malhação', kao i u miniserijama 'Segredo', 'Na forma da lei' i 'O brado retumbante'.

Posljednju ulogu ostvario je ove godine u Globovoj miniseriji 'Se eu fechar os olhos agora' koja će se emitirati u siječnju iduće godine.

Počivao u miru.

nedjelja, 23. rujna 2018.

[FOTKE] 'Campanas en la noche'


Federico Amador, Esteban Lamothe i Rodrigo Guirao Diaz glavne su zvijezde nove Telefeove telenovele 'Campanas en la noche'.

[U NOVIM EPIZODAMA] 'Pogrešan čovjek'


Ponedjeljak, 24. rujna 2018. - 8. epizoda
Mihajlo napada Lazara da svojim ponašanjem budi traume iz prošlosti i da će povrijediti obitelji, ali Lazaru je jasno da njegov brat samo pokušava spasiti sebe. Lea je potištena jer je Zoe ljuta zbog Lazara. Ven bježi iz škole, ne mari za maturu, što zabrinjava Keti i Zlatka. Ljutiti Zlatko odluči kazniti svog sina i podere Zoein portret koji je Ven nacrtao. Doktor Mišetić obavještava Leu i Lazara da je upravo Lazar savršen donor za Zoe. Crni je spreman napraviti sve kako bi spasio Zoe.

Utorak, 25. rujna 2018. - 9. epizoda
Zoe dolazi tražiti Vena koji joj se ne javlja na mobitel, ali na vratima je otpili Zlatko. Zlatko pak prati Vena u školu jer se želi uvjeriti da ide na nastavu, a u školi sreće Leu i uvjerava je da Zoe i Ven moraju prekinuti svoju besmislenu vezu. Lea ne vidi ništa loše u tome, a njihova prepirka završava tako da ih ravnatelj škole mora smirivati. Nastasja u školi pokušava izvući informaciju o Lei od ravnatelja Župića i odmah ima sreću – nakon svađe u školskom hodniku prati Zlatka u obližnji kafić kako bi od njega izvukla još informacija o Lei. Među njima se razvija privlačnost i provode noć zajedno.

Srijeda, 26. rujna 2018. - 10. epizoda
Lea je zabrinuta pa se kod Davida raspituje o Zoeinim terapijama i samoj operaciji. Zahvaljuje mu na svemu što je napravio za njih i vratio im nadu… On se brani da mu je to dužnost i da bi to svatko napravio. Liječnik joj poklanja knjigu, a Crnom ne promiče bliskost koja se razvija između Lee i Davida. Dijana nije dobro, pije zajedno tablete i alkohol. Da stvar bude gora, zabrinuta Dijana pokušava naći Saru, koja se ne javlja. Dobiva poziv od policije koja je obavještava da je Sara zadržana u pritvoru nakon racije u jednom kafiću jer je zatečena s narkoticima. U očaju moli Lazara za pomoć i on kreće za Beograd.

Četvrtak, 27. rujna 2018. - 11. epizoda
Dijana nervozno čeka Lazara u Beogradu, objašnjava mu šta se dogodilo sa Sarom i da je ona htjela otići po nju, ali se boji da će tabloidi saznati što se dogodilo. Lazar dovodi Saru kući i pokušava Dijani ukazati na njezine probleme s alkoholom. Predlaže joj liječenje od ovisnosti. Venu se u školi učenici smiju zbog snimke Zlatka koji viče na školskom hodniku. Ven odmah napada Zlatka, koji je uzrujan zbog sinovih optužbi pa mu se pokušava iskupiti poklanjajući mi ulaznice za koncert u Beču.

Petak, 28. rujna 2018. - 12. epizoda
Zoe predlaže Bibi i Peri da se nakon operacije Lazar doseli u garsonijeru u njihovom podrumu. Biba i Pero su isprva zatečeni Zoeinom idejom i odgađaju svoju odluku, ali na kraju pokazuju želju da udovolje Zoe i prime Lazara, zbog čega je Lea ljuta. Lazar je opet otišao na otok i sređuje misli. Ven pokušava razvedriti Zoe, ali sve što čini, Zoe dodatno rastuži. Ven osjeća krivnju što je nehotice oneraspoložio Zoe, pokušava popraviti stvar kartama za koncert. Zoe doznaje da je na snimci koja kruži školom Zlatko napao njezinu mamu. David odluči vratiti svoj odnos prema Lei u profesionalne granice.

[U NOVIM EPIZODAMA] 'Na granici'


Ponedjeljak, 24. rujna 2018. - 12. epizoda
Mijo krade Gordani ključ i otvara sef. Kada shvati da u njemu nema gotovo ništa, posvađa se s Gordanom jer je sve potrošila, te uzima ostatak novca, kako bi ušao u posao s porculanom. Nediljko, uz pomoć Bože, koji pak misli da se radi o humanitarnoj pomoći, uspije prevesti porculan u Hrvatsku i sve je spremno za posao. No, Franjo je zaboravio na dogovor pa se posao mora odgoditi. Muškarci se nadaju da Franjo nije dementan i da će sutra sve dobro proći. U novinama izađe vijest o jučerašnjoj pljački, što razljuti Zorku, jer ispada da Petra surađuje s policijom pa joj Zorka zabrani bilo kakav kontakt s Markom. Petra izbjegava Marka, kojem nije jasno njeno ponašanje. Drugo jutro, Zorka stavi Petru u kaznu, pa ona umjesto u kafiću završi s majkom i sestrama u kuhinji. Počinju pripreme za Sv. Florijana i vatrogasne igre. Pobjednik se prima u DVD i osvaja spoj s djevojkom po izboru. Iako je Luka jedini kandidat, Andrija i Mijo inzistiraju da Krešo ipak stavi obavijest. Kada vidi oglas, Tomo natjera Marka da se prijavi. Marko pristaje zbog spoja s djevojkom po izboru.

Utorak, 25. rujna 2018. - 13. epizoda
Kao jedini kandidat, Luka želi u vatrogasce bez testiranja. No, ubrzo dolazi Marko, kako bi se prijavio za natjecanje. Marko veselo obznanjuje Petri svoju prijavu, siguran da će osvojiti spoj s njom. Petra je pak ljuta na Antu i Krešu što su mu dopustili da se prijavi. Tomo vodi Marka na piće u Antin kafić, gdje se nespretno pokušava umiliti ekipi, odnosno, vatrogascima. U procesu pravljenja kolača Lidija izgubi nokat, a Zorki zbog toga ispadne zub iz proteze. Zorka je ljuta, no uspje ga nekako zalijepiti te odlazi k Boži kojeg traži da nagovori biskupa da ove godine posjeti Lokvicu na fešti Sv. Florijana. Distributer Franjo je umjesto kod Mije došao kod Nediljka. Dok čeka da dođu po njega, umre. Da izbjegnu silne procedure, a u dogovoru s Franjinom obitelji, odluče Franju ilegalno vratiti u Hrvatsku. No, Franjino tijelo – nestane. Nediljko, Mijo i Andrija su u panici zbog nestalog, mrtvog Franje, ali ga uskoro vrati šokirani Jure, koji ga je slučajno poveo sa sobom na dejt s Lidijom. Naposlijedku ga odluče prebaciti u RH zamotanog u tepih. No, na putu im se nađe Anđelka.

Srijeda, 26. rujna 2018. - 14. epizoda
Nediljko, Mijo i Andrija uspiju prevesti Franjin leš preko granice, glumeći da je pijan i uspavan, i na kraju još sve dobro naplatiti njegovoj obitelji. Svi su zadovoljni, ali ne zadugo – Zorka je sve doznala i uzima Andriji novac. Zbog Tomine nespretne izjave, u lokalu dolazi do nadmetanja policajaca i vatrogasaca. Tomo i Marko pobjede vatrogasce u pikadu, no Ante želi novo nadmetanje, koje pak propadne jer Tomo ode kući. Kada čuje način na koji Marko priča o Petri, Krešo se pridruži vatrogascima, te svi zajedno smjeste Marku posljednji izazov – penjanje na krov, nakon čega mu maknu ljestve. Nakon što provede čitavu noć na krovu, promrzlog Marka ujutro spasi Petra. Petra je ljuta na Krešu, a on joj ne može reći zašto je to napravio. Zorka uspije nagovoriti Božu da zove biskupa te on pristaje sutra doći na ručak u Lokvicu. Zorka je u panici jer nema zub, pošto ga je progutala nakon što ga je sama pokušala zalijepiti za protezu. Gordana se zainati kad čuje od Stane da Zorka planira spojiti Petru i Krešu i pozove Petru na večeru, pod izlikom da Anti treba pomoć oko knjigovodstva.

Četvrtak, 27. rujna 2018. - 15. epizoda
Don Božinu i Zorkinu večeru s biskupom Josipom neočekivano spasi Marko, koji šarmira biskupa pa on pristane doći u Lokvicu. Ali onda mu Ante prijeđe preko noge autom i sve dovede u pitanje. Svi su u šoku kad shvate da kineski porculan kojeg imaju u ogromnim količinama ima jedan feler – nezgodnu sliku… Petra shvati da su Gordanini i Antini planovi s njom drukčiji od „knjigovodstva“. Iako njihov plan ne uspije, Krešo u kafiću načuje Antu kako se hvali da je imao nešto s Petrom proteklu večer, kad je zgazio biskupa. Zorka poludi kad čuje da su Andrija i Krešo dopustili Marku da se prijavi u vatrogasce te im govori da on ne smije ući u DVD! Marko se ipak pokušava priključiti, no ne mu lako. Andrija, Krešo i Nediljko čine sve kako Marko ne bi prošao tobožnje testiranje. Zorka je Andriji zaprijetila da joj ne radi više iza leđa zbog situacije s porculanom. Petra pokušava prodati porculan, ali joj ne ide, pa joj Zorka mentorski objasni kako stvari stoje u ovome poslu. Ništa na silu.

Petak, 28. rujna 2018. - 16. epizoda
Usprkos sabotaži Andrije, Kreše i Nediljka, Marko iz inata ostaje u natjecanju. U zadnjem krugu testiranja Marko mora ukrasti Tomin tupe. Prvo odbija, ali na kraju mu je motivacija Petra te on odlazi k Tomi na večeru, kako bi se domogao tupea. Istodobno, u Tominu kuću, ne svojom voljom, krišom dolazi i Luka. I dok Marko pokušava napiti Tomu, Lukina akcija završi u ormaru iz kojeg kriomice prisustvuje svlačenju Tomine žene Gabrijele. Krešo poziva Petru u lokal, a zatim isprovocira Antu da kaže što je pričao okolo o sebi i Petri. Petra poludi i nasrće na Antu. Nediljko se iznenadi kad čuje od Mije da je Petra poželjna udavača, jer će joj baba Zorka ostaviti biznis. Mijo se hvali da su njegov Ante i Petra bliski i da bi moglo doći do preraspodjele odnosa u biznisu. Iznervirani Nediljko ‘podvodi’ jadnoga Juru i naređuje mu da zavodi Petru. Lidija se želi naći s Jurom, no on ju odbija jer su Penave u akciji sređivanja računa dućana.

[FOTKE] 'Por amar sin ley 2'





srijeda, 19. rujna 2018.

[TRAILER] 'Espelho da vida'


Nova Globova telenovela 'Espelho da vida' starta 25. rujna.

Gabriela Spanic snima za Imagen?


Nakon što je početkom godine ponovno posjetila Televisine instalacije, čini se da Gaby Spanic nije uspjela dogovoriti angažman u nekoj od novih Televisinih telenovela.

Glumica je ovih dana viđena u prostorijama Televisine konkurencije, Imagen Television. Hoćemo li Gaby uskoro gledati u nekoj od nadolazećih Imagenovih telenovela? Ostaje nam čekati do nekih konkretnijih vijesti.

Podsjećamo, Gabriela je odsutna od svijeta telenovela od 2014. kad je gostovala u Aztecinoj telenoveli 'Siempre tuya...Acapulco'. Za Netflix je ove godine snimila gostujuću ulogu u dramskoj seriji 'Casino'.

'La bandida' od siječnja na Azteci


Nova Aztecina povijesna telenovela 'La bandida' napokon ima definirani period prikazivanja.

Telenovela s kojom će se glumica Sandra Echeverria vratiti žanru koji ju je proslavio emitirat će se od siječnja iduće godine na Aztecinom kanalu kao zamjena za aktualnu drugu sezonu akcijske telenovele 'Rosario Tijeras'.

Uz Echeverriju, u ostalim ulogama nastupaju i Marcelo Córdoba, Ianis Guerrero, Albi de Abreu, Iván Arana, Antonio Fortier, Elaine Haro, Marcia Coutiño, Julieta Grajales, Claudia Acosta, Jenny Kay, Arancha Solís, Ariel Lopez Padilla, Nestor Torres i drugi.

ponedjeljak, 17. rujna 2018.

'Pogrešan čovjek' oslanja se na melodramu, iako tu i tamo zapleše valcer s tragičnom dramom



Domaće telenovele vratile su se na program RTL-a nakon godinu i pol dana pauze, otkad je završio jedan od najvećih fijaska u kratkoj povijesti žanra, „komična“ 'Prava žena'. Za razliku od prethodnice, producentica i spisateljica Jelena Veljača, zadužena za hit serije 'Obični ljudi', 'Ponos Ratkajevih' i 'Larin izbor', ovog je puta odlučila odmaknuti se od komedije i ponuditi gledateljima pravu obiteljsku dramu. Za scenarij su zadužene i Dijana Pečkaj Vuković ('Pod sretnom zvijezdom'), te Zrinka Pavlić kojoj je ovo prvi izlet u sapuničarske vode.

Sudeći po prve dvije epizode telenovele 'Pogrešan čovjek', koje je RTL Televizija emitirala sinoć u primetime terminu, bez zadrške mogli bismo reći kako je Jelena ispravila pogreške iz prošlog projekta i kako će s 'Pogrešnim čovjekom' ponovno privući velik broj gledatelja uz mali ekran. Produkcijski je ponovno dovedeno do one visine koju smo već naviknuli gledati u RTL-ovim serijama poput 'Ruže vjetrova' i 'Tajni'. Dobro je i što RTL Televizija nije išla formulom copy/paste, te ljubitelji žanra ove jeseni mogu uživati u potpuno dvije različite domaće serije. Dok se adut Nove TV 'Na granici' u većinioslanja na komediju, 'Pogrešan čovjek' donosi nam dramatičnu priču o mladoj majci Lei Kalember koja će se morati suočiti sa svojim najvećim strahovima kad joj kćer tinejdžerica Zoe oboli od teške bolesti. Bez izbora, Lea kreće u potragu za Zoeinim biološkim ocem Lazarom Crnkovićem, vukom samotnjakom koji na otočiću provodi dane ribareći, odbačen od društva nakon izlaska iz zatvora u kojem je proveo godine zbog ubojstva koje nije počinio. Susret između centralnih figura telenovele je dodatno tragičan jer Lea prema Lazaru osjeća istinsku mržnju, te je uvjerena kako ju je prije 16 godina silovao za vrijeme studentske proslave u Zagrebu.


Zvijezde prve dvije epizode su svakako bili stariji i mlađi protagonisti, Emir Ćatović i Ivana Roščić, te Dora Dimić Rakar i Roko Sikavica. Ćatović, kojeg hrvatska publika po prvi put ima priliku gledati na malom ekranu, briljira kao 'Crni' Lazar. Sav njegov gnjev, očaj i ljutnju odglumio je pogledom, bez previše potrebnog teksta. Ivana Roščić, koju je televizijska publika dosad mogla gledati u malim gostujućim ulogama, vrlo je dobra kao napaćena majka koja se mora suočiti sa svojim traumama i demonima iz mladosti u želji da pomogne svojem djetetu. Ono što je iznimno pohvalno jest prirodnost kojom Dora Dimić Rakar i pogotovo Roko Sikavica interpretiraju svoje likove. Rokov 'Ven' i Dorina 'Zoe' buntovni su i zaljubljeni tinejdžeri, a takvi likovi često nailaze na velik otpor kod gledatelja ili zbog lošeg scenarija koji od njih čini nepodnošljivu derištad ili zbog lošeg castinga. Ovdje to definitivno ne bi trebao biti problem. Od ostalih glumaca, izdvajaju se Petar Benčina kao glavni negativac Mihajlo, Anja Matković kao Leina najbolja prijateljica Marina, te Bruna Bebić koja se pojavila u maloj, ali odličnoj sceni koja nam je definirala odnos Lee i njene majke. Bebić, čiji sam fan još od 'Larinog izbora' u kojem je vješto odigrala tragičnu Blanku, mogla bi u potpunosti zasjati kao ogorčena antagonistica ukoliko scenaristi krenu tim putem s razvojem njenog lika (za što pisac ovog teksta zdušno navija). 'Pogrešan čovjek' također nam na mali ekran vraća glumicu Mladenu Gavran, Igora Kovača u ulozi Leina doktora Davida, te glumačke veterane Daru Džokić, Goricu Popović, Marka Nikolića i Dragana Petrovića Pelea koje dugo nismo gledali.

Što se tiče nekih negativnih strana, prije svega, mali disclaimer. Volim Bojanu Gregorić Vejzović i smatram je vrlo dobrom i versatilnom glumicom. Moj problem ovdje je što je gledamo ponovno u ulozi u kojoj smo je već naviknuli gledati, onoj razvedene žene koja pokušava stvoriti mir između buntovnog sina i autoritativnog supruga. No za razliku od njenog televizijskog supruga, Gregorić Vejzović je već vrsna poznavateljica žanra i s lakoćom iznese i neke pretjerane melodramatske rečenice. Dražen Čuček, koji igra Bojaninog TV supruga, pretjerano je teatralan kao Venov strogi otac Zlatko, te čak i osam godina po završetku 'Bitangi i princeza' još se nije u potpunosti oslobodio lika konobara Armanda po kojem je TV publici najpoznatiji. Lik kojeg Čuček ima u rukama dosta je zahtjevan, stoga se nadam da će ispraviti greške počinjene u samom startu.


U svakom slučaju, sudeći po prve dvije epizode vrijedi baciti oko na 'Pogrešnog čovjeka'. S novim projektom, RTL Televizija mogla bi vratiti publiku koju je zadobila uz 'Ružu vjetrova', 'Tajne' i 'Vatre ivanjske', a izgubila uz 'Horvatove' i pogotovo 'Pravu ženu'. Seriju možete pratiti od ponedjeljka do petka u 21:00 sat na programu RTL-a.

Jeste li gledali prve dvije epizode? Kako vam se čine? Javite mi se u komentarima.

petak, 14. rujna 2018.

[UVODNA ŠPICA] 'Falsa identidad'


Uvodna špica nove Telemundove telenovele 'Falsa identidad' koja je krenula s emitiranjem ovog utorka. U glavnim ulogama nastupaju Camila Sodi i Luis Ernesto Franco.

'La bella y las bestias' ukinuta u Meksiku


Nakon samo tri tjedna, Televisa je prekinula emitiranje telenovele 'La bella y las bestias' na Canalu 5.

Razlog? Loša gledanost. I dok je njenu konkurenciju, akcijsku 'Rosario Tijeras 2' pratilo oko 2 milijuna gledatelja, 'Belline' dogodovštine pratilo je svega 500 000 gledatelja. Emitirano je 15 epizoda od 36 originalnih epizoda.

Malo više sreće serija je imala na američkom Univisionu gdje je, također zbog slabije gledanosti, skraćena s 80 originalnih epizoda na 66. Veliko finale emitirano je 10. rujna.

[U NOVIM EPIZODAMA] 'Na granici'


Nedjelja, 16. rujna u 21:30 h - 6. epizoda
Tomo je zahvalan Marku jer mu je spasio fotelju te ga imenuje svojim zamjenikom. Ipak, unatoč prijetnjama s vrha, Tomo i dalje ne odustaje od lova na Zorku. Ante je odlučio napraviti zabavu za Petrinu diplomu. Svi su u organizaciji, a Nediljko gura svoje sinove da se srede i zavedu Petru, kako bi jednom zasjeli na čelo Zorkinog biznisa. Tulum se zahukta, ali ga prekine Marko, koji se pojavi s policijom i carinskim inspektorom s nalogom za pretres Antinog skladišta. Nakon što u raciji otkriju veliku količinu pića kupljenog u Bosni, Marko i inspekcija zatvaraju Anti lokal, dok ne plati kaznu. Za to vrijeme, Jure se, čekajući Lidiju, skinuo u vatrogasnom domu te ga takvog, umjesto Lidije, zatiče policija. Jure bježi, a policajac za njim. Nediljko dolazi po Juru u stanicu i odvodi ga doma. Mijo i Andrija nailaze na Markov auto i odluče mu ispustiti ulje. No, još uvijek omamljeni tabletama, zaspu – Mijo u autu, a Andrija pod autom. Ujutro Mate nalazi Miju i šalje ga doma, dok Andriju nalazi Marko, koji ga vodi kući.

Ponedjeljak, 17. rujna u 20:15 h - 7. epizoda
Marko dovodi Andriju kući, najviše iz razloga da vidi Petru. Kod Zorke na kavi, Marko ignorira Petru, a sa Zorkom vodi prijateljski razgovor. Na odlasku ga Petra optuži da je zatvorio lokal zbog nje. Ante nema novaca za platiti kaznu, a Gordana inzistira da kaznu plate po pola, oni i Zorka, ili lokal ostaje zatvoren. Zorka je nakon svega ljuta na svih, a cijelo selo ljuto je na Marka zbog zatvaranja lokala i nitko mu ne želi pomoći kad mu stane auto. Nakon iscrpljujućeg razgovora s Jurom o jučerašnjem događaju, Nediljko zaključi da mu se sin drogira te pokušava pronaći dokaz. Na kraju, Lukina bezazlena šala dovede do poziva Boži da riješi situaciju. Krešo dolazi kući i Mirela je sretna što su se otac i brat napokon pomirili. Zorka ne može naći novog distributera pa daje zadatak Petri i Kreši da ispitaju Radu što se događa. Rade im otkrije da se priča da Skorupovići surađuju s policijom.

Utorak, 18. rujna u 20:15 h - 8. epizoda
Marka, kojem se pokvario auto, na kraju spase Krešo i Petra, a Marko iskoristi priliku da izvuče iz Petre pristanak na dejt ako ponovno otvori lokal. No, kad s tom namjerom dođe u lokal, naiđe na Antu, koji ga pred svima ismijava, i predomisli se. Ante, Dado i Karlo odluče se osvetiti Marku, pa mu kroz prozor ubace divlju mačku, što izazove njegov bijes, a kod Bože alergijsku reakciju. Nakon što ugleda nepoznatog mladića kako izlazi iz njegove kuće, Mijo je uvjeren da ga žena vara, ne znajući da je to dostavljač cipela koje je Gordana krišom naručila. Kada ga Gordana idući put tjera iz kuće (kako bi se našla s dostavljačem), on to pogrešno protumači kao potencijalni raspad obitelji i braka. U razgovoru s Božom, Jure ne želi priznati da je bio s djevojkom, no Luka ga oda. I dok je Nediljko presretan i uvjeren da se Juri sviđa Petra, Jure je u problemu s Lidijom. Zorka sazna da je Miško proširio glas da Skorupovići surađuju s policijom, a Petra je frustrirana jer ju Zorka ne uključuje u plan odvođenja Miška na razgovor, za koji je zadužila Krešu i Andriju. Krešo i Andrija otimaju Miška i odvode ga u brvnaru.

Srijeda, 19. rujna u 20:15 h - 9. epizoda
Miško pobjegne Andriji, koji ga bezuspješno lovi po šumi, gdje naleti na Juru, kojeg tako spriječi da se nađe s Lidijom. Kad se naposljetku nađe s njom, Lidija ga demonstrativno napusti. Bez obzira na zahtjeve majke i Zorke, Petra odluči sama potražiti Miška. Na putu sreće poraženog i ogorčenog Marka s kojim se posvađa, ali i ugleda Miška kako pokušava ukrasti Markov pokvareni auto. Miško se preplaši kada ugleda Petru i bezuvjetno se preda u Markove ruke. Kako bi ju uhvatili u preljubu, Nediljko i Mijo završe u ormaru, a Gordana naposljetku biva uhvaćena u financijskoj, a ne ljubavnoj prevari. Božo je na rubu živaca zbog sukoba Ante i Marka pa moli sve zaraćene strane da se smire i izglade problem. Prilikom pomirbe, Ante i Marko se opet zakače pa Marko ne odustaje od blokade lokala. Mijo i Gordana su ljuti na Antu što je nagao, a nemaju novaca za plaćanje kazne, jer je Gordana sve potrošila na cipele. Zorka je ljuta na nesposobnog Andriju (pobjegao mu je Miško) i optužuje ga da nije u stanju ni šteker promijeniti.

Četvrtak, 20. rujna u 20:15 h - 10. epizoda
Uvrijeđeni Andrija se baca na posao i petlja oko struje, čime izazove kratki spoj u kući. Zorku izluđuje Andrija, koji je stalno u kući, jer nema ni posla, ni lokala, pa ona na kraju popušta i plaća pola kazne, samo da se kafić već jednom otvori! Petra u tajnosti plaća drugu polovicu za Štigliće, ali i zaprijeti Anti da mora biti dobar s policijom ili će sve reći Zorki. Lokal je napokon otvoren. Prema Lukinim uputama, Jure glumi “hard to get“ pred Lidijom, a ona, pod grižnjom savjesti, sve više pada na njega. Dogovaraju novi dejt na kojem se Juri posreći, pa uspije dobiti malo više od samih poljubaca – Lidija mu dopusti da joj dodirne grudi. Luka ga ismijava – opet nije ništa napravio. Nediljko je našao povoljan porculan, no Zorka ne da da se upuštaju u biznis dok nemaju distributera. Zbog teške alergije na mačke, Božo mora raskužiti sve sobe u župnom dvoru. Božo seli kod Zorke, a Marko, dok traga za smještajem, sretne Petru s kojom dogovori izlazak.

Petak 21. rujna u 20:15 h - 11. epizoda
U inat Zorki, Andrija nalazi jednog od najboljih distributera s ovih prostora, stanovitog Frenkija. Frenki pristaje ući u posao s njima, no kada Zorka primjeti da je starac dementan, zabranjuje suradnju s njim. Nediljko, Andrija i Mijo odluče je ne poslušati. Njima se Frenki čini potpuno zdrav. Mijo pokušava od Gordane iznuditi ključić kako bi otključao sef i ušao u posao s porculanom, ali ona mu ga ne da. Mate poziva Marka kod sebe doma, gdje ga Krešo nevoljko gleda. Međutim, kad vidi da je Marko odlično društvo za Matu i Mirelu, i on omekša. Zorka moli Krešu da se malo više pozabavi Petrom. Krešo zove Petru na izlazak, međutim ona ga odbija zbog prethodnog dogovora sa Markom, što Krešo ne zna. Krešo na kraju ugleda Marka i Petru kako zajedno odlaze iz kafića pojesti sladoled u obližnji lokal. On i Ante odluče ih pratiti. Pokušaj pljačke lokala zajedničkim snagama riješe Krešo, Marko i Ante. Ante se slavodobitno slika s oborenim pljačkašem. Jure je na bratov nagovor odlučio Lidiji prirediti još jedno iznenađenje. Krišom ulazi u njenu sobu i krevet joj zasipa laticama. Međutim, u krevetu nije Lidija, nego Božo.

Potvrđeni protagonisti 'Bom sucesso'


Nakon što je prije par dana potvrđeno kako će Felipe Simas i Antonio Fagundes biti dio nove Globove komične telenovele 'Bom sucesso', potvrđen nam je i par protagonista.

Glavne uloge u novoj telenoveli Rosanne Svartman nosit će Grazi Massaferra i Reynaldo Gianecchini, koje trenutno hrvatska publika gleda u ulogama Luciane i Pedra u HRT-ovoj podnevnoj telenoveli 'Spone ljubavi'.


'Bom sucesso' s emitiranjem kreće tek na ljeto iduće godine.

Jorge Salinas napustio Televisu i potpisao za Imagen


Nakon 28 godina vjernosti Televisi, glumac Jorge Salinas seli na drugi kanal.

Glumac je potpisao novi ugovor s televizijskom mrežom Imagen Television, te će zaigrati jednu od glavnih uloga u jednoj od njihovih nadolazećih telenovela. Projekt još uvijek nije poznat, no spominje se kako je riječ o remakeu čileanske telenovele 'Tranquilo papa'.

Hrvatska publika glumca je gledala u telenovelama 'Moja sudbina si ti', 'Ukleta Mariana', 'Putovi ljubavi', 'Ružna ljepotica' i 'Zabranjena žena', a zasad posljednji projekt je odigrao prije tri godine u Televisinom fijasku 'Pasion y poder'.

U pripremi je miniserija 'Cuna de lobos'


Televisa je odlučila dati zeleno svjetlo producentici Giselle González za preradu kultne telenovele 'Cuna de lobos' iz 1986. godine.

No za razliku od originala, nova verzija bit će ispričana u formatu miniserije od 20 nastavaka. Serija bi trebala imati dvije sezone, svaka po 10 epizoda. Za ulogu glavne negativke Cataline Creel koju je u originalnoj verziji odigrala pokojna Maria Rubio spominju se glumice Rebecca Jones i Diana Bracho.

Kao protagonisti spominju se imena Silvije Navarro, Carlosa Ferra, Maite Perroni, Adriane Louvier, Flavija Medine, Gabriela Sota, Victora Gonzaleza i drugih.

Točan datum početka snimanja i emitiranja zasad nije poznat, kao ni termin u kojem bi se serija trebala emitirati.

nedjelja, 9. rujna 2018.

„Na granici“ je sve već viđeno, što ne znači nužno i da je loše


Još od 2009. godine kad je Nova TV krenula s prikazivanjem obiteljsko-komične telenovele 'Najbolje godine'  i nakon velikog uspjeha koji je seriji priskrbio i drugu sezonu, Nova TV formulu zvanu „malo mjesto, puno smijeha“ uspješno je kopirala i u svojim budućim projektima. Godine 2014., nakon fijaska 'Zore dubrovačke', hrvatskim je gledateljima ponuđena plejada simpatičnih i komičnih likova iz fiktivnog sela Oštrovac u 'Kud puklo da puklo'. Kao i 'Najbolje godine', stanovnike Oštrovca prigrlili su što hrvatski gledatelji, što gledatelji iz Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije. Slična bi se situacija mogla dogoditi i s novom uzdanicom Nove TV, telenovelom 'Na granici' koja je s emitiranjem krenula ove nedjelje u primetime terminu.

Sudeći po prvoj epizodi, 'Na granici' ne nudi ništa novo. Neki bi joj mogli i zamjeriti što previše podsjeća na gorespomenuti hit Vlade Bulića i Mirne Miličić, i ne bi bili u krivu. Mjesto radnje je ponovno mjestašce u zabiti. Likovi su ponovno većinom komični, šašavi i ne pretjerano dramatični. Na takve kritike realno možemo odmahnuti rukom jer za domaće komične telenovele vrijedi ona stara i dobra „If it ain't broke, don't fix it.“ Gledanost tog televizijskog žanra vrti se između 600 i 750 tisuća gledatelja, stoga bi se dalo zaključiti da gledatelji prigrle domaće telenovele od samog starta i nastavljaju uživati u avanturama junaka sve do samog finala.


U fokusu priče je ekonomistica Petra Masle (Nadia Cvitanović) koja se po završetku studija vraća u rodno mjesto Lokvice kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku. Trik je u tome što je mudra baba Zorka, koju poput seoskog Vita Corleonea vrlo dobra igra glumačka veteranka Nina Erak, u zadnji tren odlučila promijeniti uvjete nasljeđivanja posla. Prije nego što zauzme babinu poziciju, Petra se mora udati. Situacija se dodatno zakomplicira kad na Petru baci oko policajac Marko Lasić (Filip Juričić) koji ni ne sluti čime se bavi djevojka koju je putem do Lokvica odbacio svojim automobilom. Konflikt između protagonista je poznat odmah u prvoj epizodi, te je jedan od dijelova serije koji najviše obećavaju. Cvitanović i Juričić prirodno vladaju scenom i uz dosta kemije šarmiraju sami sebe, kao i gledatelje. Osvježavajuće je vidjeti u glavnoj ulozi novo lice poput Nadije Cvitanović koja je već zapaženiju ulogu odigrala i u filmu Ivana Salaja 'Osmi povjerenik'. Filip Juričić, nakon što je još mlad i zelen prije 10-ak godina odigrao glavnu ulogu u 'Ljubavi u zaleđu',  još od 2011. godine niže odlične uloge, što kao pozitivac ('Tajne'), što kao negativac ('Larin izbor', 'Vatre ivanjske'). Nadam se da će kemiju koju je imao s dosad najboljom partnericom, Jelenom Jovanovom u RTL-ovim 'Tajnama', uspjeti ponoviti i u ovoj seriji. Početak je zasad obećavajući.


Od ostalih ugodnih iznenađenja epizode valja izdvojiti Mladena Vulića u ulozi graničnog policajca Mate Butigana, Barbaru Nolu kao Gordanu, te Petru Kraljev u ulozi Matine otkačene kćeri Mirele. I Vulić i Nola napokon su izašli iz zone komforta, tj. igraju uloge (u ovom slučaju komične) u kojima ih nismo naviknuti gledati. Petru Kraljev, ugodno iznenađenje iz inače stravično dosadnih 'Zlatnih dvora', gledamo u nešto sporednijoj ulozi, no s obzirom na prijašnju ulogu vrlo je izgledno da će svojim talentom ponovno 'ukrasti scenu'.


Od negativnih strana izdvajaju se odabiri glumaca za glavne uloge. Momčilo Otašević, inače vrlo korektan u svakoj ulozi, je bio odsutan s ekrana niti puna tri mjeseca po završetku 'Čiste ljubavi'. Momčilo, super si, ali postaješ Ksenija Pajić domaćih telenovela. Kratak odmor od ekrana je nadasve potreban. No najveći minus epizode su svakako Milan Štrljić i Žarko Radić. Da odmah napomenem prije nego što na mene krenete drvljem i kamenjem, Štrljić i Radić su odlični glumci koje je užitak gledati. Problem je što su odlični glumci u IDENTIČNIM ulogama kao i u 'Kud puklo da puklo'. Isti karakteri, ista odjeća, ista gluma. Kad su u sceni s Momčilom, na momente se pitate gledate li stvarno novu seriju ili treću sezonu 'Kud puklo da puklo'. S toliko glumaca na domaćoj sceni, mislim da je casting director mogao biti malčice maštovitiji.


Nudi li 'Na granici' nešto novo u hrvatskoj teledramaturgiji? Ne nudi. Nudi dobro odigrane protagoniste s kemijom, otkačene situacije koje i izgledaju kao da bi se mogle dogoditi u stvarnom životu, te plejadu likova iz „malog mjesta s puno smijeha“. Na vama je da birate. Jeste li gledali prvu epizodu i što mislite o njoj? Javite se u komentarima.

'Na granici' se emitira od ponedjeljka do petka u 20:00 h na Novoj TV.

[TRAILER] 'Like'


Nova Televisina tinejdžerska telenovela 'Like' kreće s emitiranjem 10. rujna na kanalu Las estrellas.

[TRAILER] 'Sin miedo a la verdad'


Dramska serija 'Sin miedo a la verdad' kreće 8. listopada na Televisinom kanalu Las estrellas.

petak, 7. rujna 2018.

[FOTKA] 'Na granici'











Daniel Arenas moguća zamjena za Chocarra?


Nakon što je potvrđeno kako će Telemundova telenovela 'La doña' imati drugu sezonu, krenula je glasina kako protagonist serije David Chocarro neće biti među povratnicima.

Njegova zamjena u serijalu trebao bi biti kolumbijski glumac Daniel Arenas, koji trenutno glumi u drugoj sezoni Televisine komične telenovele 'Mi marido tiene familia'. Nije poznato hoće li Arenas zaigrati novi lik ili zamijeniti Chocarra u njegovoj ulozi.

Globo prebacio telenovelu 'Troia' za kraj iduće godine


Iako je s emitiranjem trebala krenuti u travnju iduće godine, Globov šef teledramaturgije odlučio je novelu Manuele Dias 'Troia' prebaciti tek za kraj godine.

Tako će telenovelu 'O setimo guardião' koja starta ovog studenog iduće godine zamijeniti nova, zasad neimenovana telenovela Walcyra Carrasca.

Sinonim za uspješnost vratit će se tako u glavni Globov termin nakon godine dana otkad je završila njegova telenovela 'O outro lado do paraiso'.

Točan datum premijere, glumačka postava i naslov serije su zasad nepoznanica.

[FOTKA] 'Jugar con fuego'





četvrtak, 6. rujna 2018.

Globo je promijenio naziv svoje nove telenovele


Telenovela dosad poznata pod radnim nazivom 'Verão 90 graus' ostala je bez 'graus' iz naslova.

'Verão 90' nova je Globova komična telenovela koja će krajem siječnja iduće godine zamijeniti aktualnu telenovelu 'O tempo não para'.

Radionice s glumcima krenule su ovog tjedna. Glumačku postavu čine Isabelle Drummond, Rafael Vitti, Camila Queiroz, Jesuita Barbosa, Claudia Raia, Dira Paes, Claudia Ohana, Humberto Martins, Caio Paduan, Luiz Henrique Nogueira, a ovog su tjedna potvrđena još neka nova glumačka imena - Bel Kutner, Bernardo Mendes, Ícaro Silva, Bárbara França, Fabio Beltrão i Ricardo Vianna.

Verão 90”, od Izabel de Oliveira i Paule Amaral, s emitiranjem kreće 29. siječnja.

[FOTKA] 'Por amar sin ley 2'