petak, 14. rujna 2018.

[U NOVIM EPIZODAMA] 'Na granici'


Nedjelja, 16. rujna u 21:30 h - 6. epizoda
Tomo je zahvalan Marku jer mu je spasio fotelju te ga imenuje svojim zamjenikom. Ipak, unatoč prijetnjama s vrha, Tomo i dalje ne odustaje od lova na Zorku. Ante je odlučio napraviti zabavu za Petrinu diplomu. Svi su u organizaciji, a Nediljko gura svoje sinove da se srede i zavedu Petru, kako bi jednom zasjeli na čelo Zorkinog biznisa. Tulum se zahukta, ali ga prekine Marko, koji se pojavi s policijom i carinskim inspektorom s nalogom za pretres Antinog skladišta. Nakon što u raciji otkriju veliku količinu pića kupljenog u Bosni, Marko i inspekcija zatvaraju Anti lokal, dok ne plati kaznu. Za to vrijeme, Jure se, čekajući Lidiju, skinuo u vatrogasnom domu te ga takvog, umjesto Lidije, zatiče policija. Jure bježi, a policajac za njim. Nediljko dolazi po Juru u stanicu i odvodi ga doma. Mijo i Andrija nailaze na Markov auto i odluče mu ispustiti ulje. No, još uvijek omamljeni tabletama, zaspu – Mijo u autu, a Andrija pod autom. Ujutro Mate nalazi Miju i šalje ga doma, dok Andriju nalazi Marko, koji ga vodi kući.

Ponedjeljak, 17. rujna u 20:15 h - 7. epizoda
Marko dovodi Andriju kući, najviše iz razloga da vidi Petru. Kod Zorke na kavi, Marko ignorira Petru, a sa Zorkom vodi prijateljski razgovor. Na odlasku ga Petra optuži da je zatvorio lokal zbog nje. Ante nema novaca za platiti kaznu, a Gordana inzistira da kaznu plate po pola, oni i Zorka, ili lokal ostaje zatvoren. Zorka je nakon svega ljuta na svih, a cijelo selo ljuto je na Marka zbog zatvaranja lokala i nitko mu ne želi pomoći kad mu stane auto. Nakon iscrpljujućeg razgovora s Jurom o jučerašnjem događaju, Nediljko zaključi da mu se sin drogira te pokušava pronaći dokaz. Na kraju, Lukina bezazlena šala dovede do poziva Boži da riješi situaciju. Krešo dolazi kući i Mirela je sretna što su se otac i brat napokon pomirili. Zorka ne može naći novog distributera pa daje zadatak Petri i Kreši da ispitaju Radu što se događa. Rade im otkrije da se priča da Skorupovići surađuju s policijom.

Utorak, 18. rujna u 20:15 h - 8. epizoda
Marka, kojem se pokvario auto, na kraju spase Krešo i Petra, a Marko iskoristi priliku da izvuče iz Petre pristanak na dejt ako ponovno otvori lokal. No, kad s tom namjerom dođe u lokal, naiđe na Antu, koji ga pred svima ismijava, i predomisli se. Ante, Dado i Karlo odluče se osvetiti Marku, pa mu kroz prozor ubace divlju mačku, što izazove njegov bijes, a kod Bože alergijsku reakciju. Nakon što ugleda nepoznatog mladića kako izlazi iz njegove kuće, Mijo je uvjeren da ga žena vara, ne znajući da je to dostavljač cipela koje je Gordana krišom naručila. Kada ga Gordana idući put tjera iz kuće (kako bi se našla s dostavljačem), on to pogrešno protumači kao potencijalni raspad obitelji i braka. U razgovoru s Božom, Jure ne želi priznati da je bio s djevojkom, no Luka ga oda. I dok je Nediljko presretan i uvjeren da se Juri sviđa Petra, Jure je u problemu s Lidijom. Zorka sazna da je Miško proširio glas da Skorupovići surađuju s policijom, a Petra je frustrirana jer ju Zorka ne uključuje u plan odvođenja Miška na razgovor, za koji je zadužila Krešu i Andriju. Krešo i Andrija otimaju Miška i odvode ga u brvnaru.

Srijeda, 19. rujna u 20:15 h - 9. epizoda
Miško pobjegne Andriji, koji ga bezuspješno lovi po šumi, gdje naleti na Juru, kojeg tako spriječi da se nađe s Lidijom. Kad se naposljetku nađe s njom, Lidija ga demonstrativno napusti. Bez obzira na zahtjeve majke i Zorke, Petra odluči sama potražiti Miška. Na putu sreće poraženog i ogorčenog Marka s kojim se posvađa, ali i ugleda Miška kako pokušava ukrasti Markov pokvareni auto. Miško se preplaši kada ugleda Petru i bezuvjetno se preda u Markove ruke. Kako bi ju uhvatili u preljubu, Nediljko i Mijo završe u ormaru, a Gordana naposljetku biva uhvaćena u financijskoj, a ne ljubavnoj prevari. Božo je na rubu živaca zbog sukoba Ante i Marka pa moli sve zaraćene strane da se smire i izglade problem. Prilikom pomirbe, Ante i Marko se opet zakače pa Marko ne odustaje od blokade lokala. Mijo i Gordana su ljuti na Antu što je nagao, a nemaju novaca za plaćanje kazne, jer je Gordana sve potrošila na cipele. Zorka je ljuta na nesposobnog Andriju (pobjegao mu je Miško) i optužuje ga da nije u stanju ni šteker promijeniti.

Četvrtak, 20. rujna u 20:15 h - 10. epizoda
Uvrijeđeni Andrija se baca na posao i petlja oko struje, čime izazove kratki spoj u kući. Zorku izluđuje Andrija, koji je stalno u kući, jer nema ni posla, ni lokala, pa ona na kraju popušta i plaća pola kazne, samo da se kafić već jednom otvori! Petra u tajnosti plaća drugu polovicu za Štigliće, ali i zaprijeti Anti da mora biti dobar s policijom ili će sve reći Zorki. Lokal je napokon otvoren. Prema Lukinim uputama, Jure glumi “hard to get“ pred Lidijom, a ona, pod grižnjom savjesti, sve više pada na njega. Dogovaraju novi dejt na kojem se Juri posreći, pa uspije dobiti malo više od samih poljubaca – Lidija mu dopusti da joj dodirne grudi. Luka ga ismijava – opet nije ništa napravio. Nediljko je našao povoljan porculan, no Zorka ne da da se upuštaju u biznis dok nemaju distributera. Zbog teške alergije na mačke, Božo mora raskužiti sve sobe u župnom dvoru. Božo seli kod Zorke, a Marko, dok traga za smještajem, sretne Petru s kojom dogovori izlazak.

Petak 21. rujna u 20:15 h - 11. epizoda
U inat Zorki, Andrija nalazi jednog od najboljih distributera s ovih prostora, stanovitog Frenkija. Frenki pristaje ući u posao s njima, no kada Zorka primjeti da je starac dementan, zabranjuje suradnju s njim. Nediljko, Andrija i Mijo odluče je ne poslušati. Njima se Frenki čini potpuno zdrav. Mijo pokušava od Gordane iznuditi ključić kako bi otključao sef i ušao u posao s porculanom, ali ona mu ga ne da. Mate poziva Marka kod sebe doma, gdje ga Krešo nevoljko gleda. Međutim, kad vidi da je Marko odlično društvo za Matu i Mirelu, i on omekša. Zorka moli Krešu da se malo više pozabavi Petrom. Krešo zove Petru na izlazak, međutim ona ga odbija zbog prethodnog dogovora sa Markom, što Krešo ne zna. Krešo na kraju ugleda Marka i Petru kako zajedno odlaze iz kafića pojesti sladoled u obližnji lokal. On i Ante odluče ih pratiti. Pokušaj pljačke lokala zajedničkim snagama riješe Krešo, Marko i Ante. Ante se slavodobitno slika s oborenim pljačkašem. Jure je na bratov nagovor odlučio Lidiji prirediti još jedno iznenađenje. Krišom ulazi u njenu sobu i krevet joj zasipa laticama. Međutim, u krevetu nije Lidija, nego Božo.

Nema komentara:

Objavi komentar